...men utredningen nerlagd: ”Tyvärr, det är kört för oss”

Admir Catovic och hans AIK kommer inte få tillbaka pengarna.
FOTBOLL

AIK får inte en krona tillbaka av försäkringsbolaget – och polisutredningen är nerlagd i brist på bevis.

– Man kom inte fram till vem som var den skyldige, säger Karl-Gunnar Höjvall, inspektör vid Västerortpolisen.

Stölderna från 2009 står AIK dyrt.

Trots att händelserna inträffade på klubbens kansli och att den skyldige kunde koden till kassaskåpet lades polisutredningen ner.

Karl-Gunnar Höjvall, inspektör vid Västerortpolisen, var den som tog beslutet.

– Det var ett tag sedan vi behandlade det fallet, men man kom inte fram till vem som var den skyldige. Det var helt enkelt bristande bevis, säger han.

Försäkringsbolaget hjälper inte

AIK fick heller inte någon hjälp av försäkringsbolaget. Klubben anmälde stölderna även dit, men fick beskedet att ingen ersättning kommer att betalas ut. Och något hopp om att beslutet ska omprövas på något sätt finns inte.

– Tyvärr har vi fått beskedet att vi inte kan få ersättning. Så det är kört, skriver AIK:s ekonomichef Thomas Edselius i ett sms till Sportbladet.

Ska se över säkerheten

AIK vill inte kommentera hur man kommer att agera i fortsättningen gällande stölderna som inträffat, men meddelar att man allmänt ska se över säkerheten.

”Rutiner för kontanthanteringen har setts över liksom den generella säkerhetsbilden för att skydda mot stöld av egendom, pengar eller information. Vidare ses rutinerna kontinuerligt över för att säkerställa att vi har ett fullgott skydd även framgent”, skriver man på sin hemsida.