Anonyme Lorentzson matchhjälte för AIK

Martin Lorentzson spräckte Åtvidabergs svit efter sitt matchavgörande 1–0-mål.
FOTBOLL

Med tre på lika många ­säsonger är han inte den mest vane målskytten i laget.

Men i går blev högerbacken Martin Lorentzson stor matchhjälte när AIK seglade upp på fjärde plats.

Efteråt kunde han bocka av ett personligt mål för säsongen.

Under sin tid i Sleipner blev Martin Lorentzson omskolad från forward till försvarare. Sedan dess har den 28-årige ytterbacken kunnat räkna sin målskörd på fingrarna.

I matchen mot Åtvidaberg höll han sig framme på en hörna och forcerade in matchens enda mål i slutet av första halvlek.

”Är en liten kille”

Hjälten själv beskriver säsongens andra fullträff:

– Hörnan går över mig mot bortre så jag smyger in i boxen och hoppas att den dimper ner, och det gjorde den.

På en tidigare hörna hade lagkaptenen Nisse Johansson haft ett drömläge att göra 1–0 när han dök upp vid bortre stolpen.

– Jag fick en bra träff på bollen men lyckades inte styra den mot mål. Hade vi inte vunnit hade jag grämt mig mycket över den missen.

Men backkollegan gjorde att Johansson kunde sova gott. Och kanske har AIK hittat ett nytt anfallsvapen på hörnor i den 179 centimeter långe Lorentzson.

– Han har varit framme några gånger nu. Det är en liten kille så det är inte så många som tänker på att markera honom, säger Johansson.

”Det är kul”

Halvvägs in i säsongen uppnådde också Lorentzson ett personligt mål – att dubbla sin målskörd från i fjol då han bara nätade en gång.

Blir ditt nästa mål att ta hem skytteligan?

– Haha, det tror jag inte. Men jag har fått vara med på hörnor nu och då har jag stänkt dit två. Det är kul och jag hoppas jag får fortsätta följa med upp.

Segern innebär att AIK ligger på fjärde plats i tabellen, en poäng bakom Malmö och Helsingborg men sju efter serieledande Elfsborg.