Bangura klar för AIK

Bomben: lånas in under resten av året

1 av 3
Sången "Bang, Bangura, Bang, Bangura" sjöngs friskt från läktarna på Råsunda förra säsongen.
FOTBOLL

AIK har gjort klart med en oväntad joker i guldstriden.

Celtic-anfallaren Mohamed Bangura, 23, har skrivit på ett låneavtal under resten av säsongen – och han blir spelklar direkt.

– Förhoppningsvis är både han och Henok Goitom med i truppen på söndag mot Helsingborg, säger ordföranden Johan Strömberg till Sportbladet.

Först Majstorovic, därefter Goitom – nu har AIK gjort klart med nästa stora namn.

Den här gången handlar det visserligen bara om ett lån, men nyheten om att Mohamed Bangura återvänder till Solna lär tas emot med öppna armar med tanke på vilken succé han gjorde under sin förra sejour i AIK.

Nej från Celtic blev ja

– Det blev klart för 25 minuter sedan bara. Vi vet vad vi får in för spelare och kvalitéer. Efter helgens resultat i allsvenskan så har vi chansen i toppen och Mohamed ger oss ytterligare kraft, säger sportchefen Jens Andersson till Sportbladet.

En guldjoker?

– Ja, vi hoppas det.

Jens Andersson berättar att AIK haft kontinuerlig koll på Bangura sedan han lämnade klubben och att man i våras frågade om man kunde låna anfallaren. Då blev svaret från Celtic nej – nu blev det ja.

– Det öppnade upp sig för ett par-tre dagar.

Vad ändrades?

– Det får du fråga Celtic om. Han spelade så sent som i lördags, så jag vet inte om de har andra spelare på gång. Men det är ett troligt scenario med tanke på att de har goda chanser att nå Champions League.

Vad sa Mohamed när du pratade med honom?

– Han var glad att komma till AIK och Stockholm igen. Han har flera gånger uttryckt sin önskan om att komma tillbaka en dag.

Vilket skick är han i?

– Det ska vara bra, han spelade som sagt i lördags och har en försäsong i benen.

Kan spela direkt

Redan idag, tisdag, kommer Mohamed Bangura till Sverige och han kommer att vara spelklar direkt.

– Förhoppningsvis är både han och Henok Gotiom med i truppen på söndag mot Helsingborg, säger ordföranden Johan Strömberg som är spänd inför det som komma skall.

– Det känns jävligt spännande. Vi har kvar att möta Helsingborg, Elfsborg och Malmö på hemmaplan, säger han.

Mohamed Bangura spelade i AIK mellan sommaren 2010 och sommaren 2011 och gjorde tretton mål på 33 matcher. I Celtic har det däremot gått sämre – anfallaren har plågats av en knäskada och har haft svårt att få speltid.

Bangura är AIK:s andra tunga nyförvärv under sommaren. Den 16 augusti presenterades Henok Goitom, 27 och ett par månader tidigare skrev Daniel Majstorovic, 35, på. Han berättade i förra veckan att hans comeback är ungefär en månad bort.

ARTIKELN HANDLAR OM