Succé senast – nu petas Lundberg

Kwame Karikari startar i AIK-anfallet mot Dnipro

FOTBOLL

Viktor Lundberg gjorde ett mål och två assist i segermatchen mot Sundsvall, men i kväll ställs han åt sidan.

Enligt Sportbladets källor startar Kwame Karikari i AIK-anfallet i Europa League-matchen mot Dnipro.

I söndags slog AIK Sundsvall på bortaplan med 3-2 – en seger som gör att det allsvenska guldhoppet lever i Solna. En av matchhjältarna var Viktor Lundberg som gjorde ett mål och två målpass, men nu väntar bänken för 21-åringen.

Enligt Sportbladets uppgifter får Kwame Karikari chansen i anfallet i kvällens möte med ukrainska Dnipro.

Majstorovic står över

I backlinjen ställs Daniel Majstorovic över, vilket han själv hintade om i går. Den landslagsmeriterade 35-åringen är inte i toppform ännu efter sin långa skadefrånvaro, vilket betyder att Niklas Backman och Per Karlsson startar i mittförsvaret.

När Sportbladet träffade AIK:s tränare Andreas Alm på onsdagen sa han så här om situationen i truppen:

– Det är stor konkurens och vi har två viktiga matcher torsdag-söndag (i helgen möter AIK Gefle). Vi har 22 bra fotbollsspelare plus två bra målvakter i träning.

Är det svårt att ta ut laget just nu?

– Säger man att man våndas så låter det som att man inte gillar jobbet, säger man att det är enkelt så låter det som att man nonchalerar uttagningen. Det är mittimellan på det sättet. Men i grunden är det bra för AIK att ha en bra trupp.

FAKTA

AIK:s elva mot Dnipro (officiell)

4-4-2: Ivan Turina; Martin Lorentzson, Per Karlsson, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson; Lalawele Atakora, Helgi Danielsson,  Ibrahim Moro, Daniel Gustavsson; Henok Goitom, Kwame Karikari.