Novakovic rasar – mot vaktmästaren

”Jag förstår inte”

Foto: BILDBYRÅN
Nebojsa Novakovic.
FOTBOLL

AIK är i praktiken borta från guldkampen efter 1-1 mot Syrianska.

Nu rasar assisterande tränaren Nebojsa Novakovic – mot vaktmästaren.

– Det var tusen ton sand på Råsunda, säger 47-åringen.

AIK fick bara 1-1 hemma mot bottenlaget Syrianska. Efter matchen var assisterande tränaren Nebojsa Novakovic rejält besviken på underlaget.

”Omöjligt att spela”

– Vaktmästaren... Jag förstår inte varför det var så jävla mycket sand i dag. Det var nästan omöjligt att spela. Bollen studsade hela tiden och det var halt. Det var lätta beslut och bara att kämpa och kriga. Det är inte vårt sätt att spela utan det passade Syrianska bra, säger Novakovic.

Är du förvånad?

– Jag var förvånad när jag kom. Det var tusen ton sand på Råsunda och alla halkade. Tänk om vi hade vattnat också. Det skulle det ha varit ännu värre.

Varför hade de lagt på så mycket sand?

– Det får du fråga dem.

”Det är kört nu”

Efter poängtappet räknar Novakovic med att AIK:s guldchans är borta. Två omgångar återstår av allsvenskan och laget är nu fyra poäng efter Malmö FF, två efter Häcken och riskerar att även tappa till fyra poäng mot Elfsborg som spelar mot Gefle på måndag. Då har AIK dessutom kvar att möta både Häcken och MFF.

– Det är kört nu. Det kommer inte bli AIK. Vinner man inte mot Gefle och Syrianska hemma med fem matcher kvar kan man inte vinna guldet, säger Novakovic.