”Han får för fan kliva upp ur gropen först”

Vaktmästaren slår tillbaka mot Novakovic

Foto: KRISTOFFER BERGSTRÖM
Vaktmästaren och planskötaren Mattz Fredlund.
FOTBOLL

Nebojsa Novakovic var rasande på vaktmästaren för underlaget efter 1-1-matchen mot Syrianska.

Nu slår vaktmästaren och planskötaren Mattz Fredlund tillbaka.

– Skyller man en förlust på det här underlaget, då är man en dålig förlorare, säger Fredlund till Sportbladet.

AIK tappade poäng hemma mot bottenlaget Syrianska och är nu i praktiken borta från guldstriden. Assisterande tränaren Nebojsa Novakovic förklarade den svaga insatsen delvis på grund av underlaget.

– Vaktmästaren... Jag förstår inte varför det var så jävla mycket sand i dag. Det var nästan omöjligt att spela. Bollen studsade hela tiden och det var halt. Det var lätta beslut och bara att kämpa och kriga. Det är inte vårt sätt att spela utan det passade Syrianska bra, sade Novakovic.

”Var tusen ton sand”

– Jag var förvånad när jag kom. Det var tusen ton sand på Råsunda och alla halkade. Tänk om vi hade vattnat också. Det skulle det ha varit ännu värre.

Planskötaren Mattz Fredlund förstår inte AIK-tränarens kritik. Det var minusgrader under natten i Solna och teamet tvingades dessutom ploga planen inför matchen.

”Är alltid samma sak”

– AIK gnäller. Skyller man en förlust på det här underlaget, då är man en dålig förlorare.

Istället slår Fredlund nu tillbaka mot Novakovic och AIK.

– Säger han tusen ton sand? Han får för fan kliva upp ur gropen först. Man ska inte hålla på och slänga ut sig sådana här saker. Det är så fel.

– Vinner AIK är det aldrig snack. Det är min 23:e säsong, jag känner killarna, alltid samma sak. Torskar man skyller man på det här, inte på sitt eget spel.