”Det är värdelöst”

AIK föll i svenska cupen efter chockstart

Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
FOTBOLL

Två snabba mål på elva minuter knäckte AIK på Skytteholm.

Det gör att laget får svårt att avancera i svenska cupen.

– Vi spelar mot Halmstad och de var det bättre laget, det är värdelöst, vi förlorade, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

AIK fick en mardrömsstart i mötet med Halmstad. Efter några minuter gjorde veteranen Stefan Selakovic 1-0 och sedan nickade mittbacken Richard Magyar in 2-0 till HBK efter en hörna.

AIK dominerade resten av matchen, skapade chanser och med tio minuter kvar fick laget kontakt.

Celso Borges gick omkull i straffområdet och Henok Goitom sköt in reduceringen från elva meter. Men närmare än så kom inte AIK.

– Det är klart att det är det sämsta man kan få, att ligga under med 0-2 efter elva minuter, Det är en dålig start. 1-0 kan hända, men 2-0 blir tydligen en för stor uppförsbacke, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

– Anfallsspelet är inte tillräckligt bra. Vi förlorar med 2-1 och anfallsspelet bedömer man utifrån om man gör mål eller inte.

”Det känns dåligt”

AIK hade som målsättning att vinna svenska cupen och nå spel i Europa. Men efter nederlaget mot Halmstad blir det svårt.

– Det krävs att vi vinner två matcher. Men efter att Halmstad har vunnit så är det klart att de har jätteläge i jämförelse med oss. Vi har väldigt små chanser att gå vidare, säger Alm.

– Vi spelar mot Halmstad och de var det bättre laget, det är världelöst, vi förlorade. Vi kommer inte deppa ihop och sluta spela fotboll. Men det är bara resultat som räknas och vi vill ut i Europa. Vi har väldigt små chanser efter dagens resultat. Det känns dåligt.

Nytänd Selakovic

Stefan Selakovic, som alltså satte matchen första mål, var desto nöjdare med den tunga bortaskalpen.
– Ja herregud, det är är väl en av de två-tre-fyra jobbigaste matcherna du kan få i svensk fotboll så det är häftigt. Det var väl inte många som trodde på oss.

För din del – har du fått en nytändning sedan du kom till Halmstad?

– Ja, lite åt det hållet. Jag har kommit till en ny miljö, nya lagkamrater, det blir en liten nytändning och man får ny inspiration. Det är ganska spännande på ålderns höst, säger 36-åringen.