AIK: Vi hatas för att vi är störst

Ingen vill se AIK höja bucklan: ’Är så det ska vara – vi gör avtryck’

1 av 14
FOTBOLL

En spelarenkät som C More tagit fram visar att de allsvenska spelarna är rörande överens: De vill inte att AIK vinner SM-guld.

Alexander Milosevic, 21, är inte förvånad.

– Alla brukar hata mot de som är störst och bäst, säger försvararen.

Kaxig Alexander Milosevic är inte förvånad över att ingen vill se AIK vinna.

AIK målas upp som en av de stora guldfavoriterna. Och om Lennart Johanssons pokal skeppas till Solna i november kommer det att firas rejält bland de svart-gula anhängarna. Samtidigt kommer 33,3 procent av de allsvenska spelarna att vråla ut sin ilska. Så många valde nämligen AIK som det lag de allra minst unnar ett SM-guld i C More:s spelarenkät.

– Vad ska man säga, det kommer knappast som en överraskning, säger U21-landslagsmannen Alexander Milosevic.

Blåvitt tvåa

Marginalen ner till tvåan på listan, IFK Göteborg, är dessutom stor. Blåvitt fick bara 16,7 procent av rösterna, alltså nästan hälften så mycket som AIK. Men inte­ heller det enorma gapet är något som får AIK-försvararen att höja på ögonbrynen.

– Nej, det brukar väl vara så. Alla hatar mot de lag som är störst och bäst, och det får man väl säga att vi är.

Det verkar finnas ett visst agg mot er…

– Ja, så har det alltid varit och så ska det vara. När vi kommer till bortamatcherna så har vi alltid flera busslass med supportrar med oss. Vi gör avtryck.

Så det här är en utmärkelse ni tar emot med glädje?

– Ja ja, det är bara en kul grej. Hade det inte funnits folk som önskar oss illa så hade det betytt att ingen bryr sig. Och det är ju roligare när folk bryr sig, säger Milosevic.

Guld senast 2009

Senast AIK vann SM-guld var säsongen 2009, då under nuvarande IFK Göteborg-tränaren Mikael Stahres ledning. Facit sedan dess är en elfte, andra och fjärdeplats. Andreas Alm tog över inför säsongen 2011.