”Typisk allsvensk match – det saknas kvalité”

Nebojsa Novakovic missnöjd efter poängtappet

Foto: BILDBYRÅN OCH C MORE
FOTBOLL

Avstängde Andreas Alm fick se AIK tappa poäng hemma mot Mjällby.

Ersättaren Nebojsa Novakovic var väldigt besviken efteråt.

– Det var en typisk allsvensk match, det saknades kvalité i sista 16, säger han till C More.

AIK-tränaren Andreas Alm skickades upp på läktaren mot Helsingborg och fick se mötet mot Mjällby från sidan av planen. I stället var det assistenten Nebojsa Novakovic som fick föra AIK mot tre poäng.

”Det saknades kvalité”

Trots det mesta av bollen under 90 minuter – höll Mjällby emot och matchen slutade 0-0. Efteråt var Novakovic missnöjd med kvalitén i AIK och allsvenskan.

– Det är inte bra, vi förväntar oss att vi ska göra mål på dom. Vi jobbade hårt, men det var inte tillräckligt bra. Vi kom fram många gånger, men det saknades kvalité i de sista 16 (straffområdet). Det var dåliga tränare, jag bara skojar, haha, säger Novakovic till C More.

– Det var en typisk allsvensk match, det saknades kvalité i sista 16.

”Det är jättetungt”

Poängtappet innebär att AIK inte lyckas hänga på IFK Göteborg och Helsingborg i toppen. De gulsvarta är nu fem poäng efter Blåvitt och fyra bakom HIF, som har spelat en match mindre än konkurrenterna i toppen av serien.

– Det är jättetungt. Det är nästan som förra året, det är nästan samma läge, men vi har inte spelat så många matcher nu som vi hade då. Vi misslyckades mot ett lag som är ett sämre lag på pappret, men det är inget dåligt lag. Det är tungt. Tre poäng hade känts bra efter seger mot Helsingborg.

Novakovic hade ingen kontakt med Alm, som satt på läktaren.

– Nej, faktiskt inte. Vi hade bra förberedelser innan matchen. Vi känner varandra bra. Jag saknade honom verkligen på bänken i dag, men vi hade ingen kontakt.

Mjällbys tränare Anders Torstensson var glad efteråt.

– Grymt nöjd och stolt över grabbbarna, att vi kan studsa tillbaka på det sättet vi gör i vårt defensiva arbete. Fantastiskt nöjd, säger han.

FAKTA

AIK–Mjällby 0–0

Varningar, AIK: Ibrahim Moro. Mjällby: Haris Radetinac.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 13 870.

AIK (4–4–2): Kyriakos Stamatopoulos – Martin Lorentzson, Niklas Backman, Per Karlsson, Nils–Eric Johansson – Nabil Bahoui (Ibrahim Moro 59), Helgi Danielsson, Robin Quaison, Martin Kayongo Mutumba (Lalawélé Atakora 78) – Henok Goitom (Kwame Karikari 78), Kennedy Igboananike.

Mjällby (4–4–2): Mattias Asper – Mahmut Özen, Gbenga Arokoyo, Robin Cederberg, Viktor Agardius – Haris Radetinac, Andreas Blomqvist, Daniel Nilsson, Craig Henderson (Simon Nilsson 90) – Marcus Pode (Pär Ericsson 59), Marcus Ekenberg (Robin Strömberg 74).

Matchens tre bästa spelare:
Gbenga Arokoyo, försvarare, Mjällby
Alexander Blomqvist, mittfältare, Mjällby
Per Karlsson, försvarare, AIK
(Oskar Månsson, Friends arena)