"Dålig respekt mot de som sitter på bänken"

Försvarskollegorna om Majstorovics agerande

FOTBOLL

Daniel Majstorovic struntade i att dyka upp till samlingen inför AIK:s match i går kväll.

Försvarskollegorna blev förvånade – och oroliga.

– Det måste finnas en gräns, även om man är besviken och frustrerad, säger Martin Lorentzson till Sportbladet.

Nicklas Backman, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson och Martin Lorentzson ställde upp i AIK:s försvarslinje i går kväll.

Alla blev de förvånade, och oroliga, när prestigevärvningen Daniel Majstorovic inte dök upp till AIK:s samling inför det allsvenska mötet med Mjällby på Friends.

I dag tränade AIK på Karlberg till stort intresse från pressen, och givetvis väntade frågor om det som hänt med deras lagkamrat Majstorovic.

– Det är tråkigt att klubben får sådan negativ uppmärksamhet.  Det är dålig respekt också mot de som sitter på bänken, som har gjort det varje match, kanske hela säsongen, kanske hela förra säsongen också, säger Per Karlsson till Sportbladet.

"Det är väl hans sätt"

Bredvid Karlsson i går spelade Nicklas Backman. Han utvecklar kring situationen med Majstorovic:

– Det är klart att det inte är bra. Han ska komma när han är uttagen. Jag hade så klart kommit till samlingen för att försöka få spela. Jag hade kanske inte reagerat likadant men det var hans sätt.

En annan AIK-mittback, Alexander Milosevic, var inte aktuell för spel mot Mjällby i går i kraft av avstängning. Han blev överraskad – först i dag.

– Jag visste faktiskt inte om det. Jag satt på läktaren och hörde om det i dag.

Du har inte pratat med Daniel?

– Nej ingenting.

"Måste finnas en gräns"

Till vänster i backlinjen mot Mjällby spelade Nils-Eric Johansson. Han blev främst orolig när Majstorovic inte dök upp till samlingen.

– Vi visste ju inte vad som hänt. När man inte vet något och inte får tag i honom blir man orolig att något hänt. Man tänker: han har familj, han har barn.

Martin Lorentzon blev också orolig till en början, innan han förstod vad som hänt.

– Det är olyckligt. Man får vara besviken, sedan är man det på olika sätt. De flesta hade förmodligen inte gjort sådär. Jag hade inte skött det så. Det är inte optimalt för truppen. Det var ju fler på bänken än han och om alla skulle göra så, då har man ingen bänk. Det måste finnas en gräns, även om man är besviken och frustrerad.

ARTIKELN HANDLAR OM