Novakovic: ”Man missar bara en gång”

Majstorovic tränade med AIK igen – flydde Sportbladets frågor

FOTBOLL

Daniel Majstorovics framtid i AIK är osäker.

Ändå fortsätter han att träna med laget.

– Det kändes fantastiskt, säger han till Sportbladet efter träningen.

När AIK-spelarna under torsdagsmorgonen samlades på Karlbergs träningsanläggning var Daniel Majstorovic, 36, där - trots att hans fortsatta framtid i klubben är osäker.

Majstorovic har tidigare och högljutt basunerat ut att han ska vara en startspelare i laget och har inte gjort någon hemlighet heller av sitt krav inför tränaren Andreas Alm.

Mot Mjällby i helgen struntade Majstorovic i samlingen och kallade istället till möte med styrelsen på grund av bristen på speltid.

– Jag har inte kommit hem för att fördriva tid, jag har kommit hem för att spela fotboll. Situationen är inte maximal, sa Majstorovic då till Sportbladet.

”Missar bara en gång”

Majstorovics bil syntes inte till på Karlberg under morgonen men assisterande tränaren Nebojsa Novakovic meddelade att mittbacken var på plats innan träningen började.

Är Daniel här?

– Självklart, säger Novakovic.

Kommer han att träna med laget?

– Absolut. Man missar bara en gång.

Till skillnad från träningen i tisdags, då Majstorovic spenderade 45 minuter på gymmet innan han gick ut till träningsplan och körde på egen med videoanalytiker Ulf Kristiansson, var mittbacken bland de första ut på plan idag. Han värmde upp och körde på som vanligt.

Majstorovic: ”Inga kommentarer”

När träningen gick över i tvåmålsspel bildade Majstorovic mittbackspar med Niklas Backman. Sportbladets utsände rapporterar att Majstorovic skojade friskt med sina lagkamrater.

När träningen var över mötte Majstorovic Sportbladet - men Majstorovic ville inte svara på några frågor.

– Inga kommentarer, säger han.

När kameran var avstängd uttalade han sig ändå.
Hur kändes det att vara tillbaka i träning?

– Det kändes fantastiskt.