Alm: ”Majstorovic är tillgänglig”

Mittbacken kan göra comeback på söndag

FOTBOLL

Daniel Majstorovics struntade i lagsamlingen mot Mjällby.

Trots det kan han få speltid mot Häcken i helgen.

– Daniel är tillgänglig för laguttagningen, säger AIK-tränaren Andreas Alm till Sportbladet.

Foto: MAGNUS SANDBERG.
Andreas Alm.

Inför mötet mot Mjällby visste Daniel Majstorovic, 36, att han var petad. Tränaren Andreas Alm hade meddelat truppen att de skulle ställa upp med Nicklas Backman och Per Karlsson som mittbackar.

Majstorovic struntade i lagsamlingen och sedan dess har försvararens framtid i AIK varit osäker.

– Jag har inte kommit hem för att fördriva tid, jag har kommit hem för att spela fotboll. Situationen är inte maximal, sa Majstorovic till Sportbladet då.

”Styrelsen var här i dag”

Trots mittbackens ovissa framtid i AIK fortsätter han att träna med klubben. Och till helgen – när AIK möter Häcken – är han aktuell för spel.

– Om jag tagit ut en elva så hade jag inte dragit den i dag. Men jag har inte tagit ut en elva, men det är klart vi har idéer. Vi har sett Häcken och vi kikar på det. Daniel är tillgänglig för laguttagningen, säger Andreas Alm till Sportbladet.

Har hans situation förändrats?

– Jag vet inte, du får nog fråga honom om det. Just nu så har jag förklarat ganska tydligt vad som hände den dagen. Sen är det ny match mot Häcken, och sen går vi därifrån. Jag tror att styrelsen var här i dag, så det finns alltid en dialog. För mig handlar det bara om att ta ut en ny trupp och ser till att vi förbereder oss i veckan.

”Har haft svårt att utvecklas”

Helgi Danielsson lämnar AIK för Portugal och Kwame Karikari går på lån till turkiska Balikesirspor.

– Det är en anledning till att han (Helgi) försvinner. Vi hade möjligheten att använda honom hela säsongen ut om vi ville, men vi har spelare på den positionen som vi anser på ett annat sätt kommer att fylla positionen om han inte spelar. Om tio år kommer de spela bättre fotboll än Helgi, om jag säger så, för då spelar inte Helgi längre, säger Alm.

– Kwame kommer tillbaka nästa sommar, det är ett år. Det är som när han blev utlånad till Degerfors, och kom tillbaka och sköt oss ut i gruppspel i Europa League. Man vill alltid att spelaren ska bli bättre. Här har han haft svårt att utvecklas eftersom han inte spelat matcher, han behöver spela matcher.

Hoppas Mutumba blir kvar

Enligt turkiska medier ryktades Balikesirspor vilja ha Martin Mutumba. Alm ser dock gärna att mittfältaren blir kvar.

– Alla spelare som inte blivit utlånade eller något annat, så är de ju här. Alla ser att Martin är i bra slag så jag förstår att han är intressant för andra, men han gillar också AIK. Jag hoppas att han blir kvar, säger tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM