AIK:s avdrag skapar tvist med Turinas änka

"Det låter som lite konstiga avdrag"

1 av 9 | Foto: SCANPIX
Gravida änkan Senka Turina vid Ivans begravning i Kroatien.
FOTBOLL

Tillsammans med kroatiska storklubben Dinamo Zagreb arrangerade AIK en match för att hedra avlidna AIK-målvakten Ivan Turina. Pengarna från välgörenhetsmatchen skulle gå till Turinas familj och enligt uppgift är Ivans änka, Senka Turina, ”djupt besviken” över att AIK gjort avdrag för mer än hälften av intäkterna.

– Det är viktigt att få till det här bra, säger AIK:s ordförande Johan Segui till Sport-Expressen.

Foto: LASSE ALARD
Änkan Senka Turina.

Totalt uppgick intäkterna från matchen till 1 374 449 kronor – men i det dokument som AIK skickat till Ivan Turinas änka Senka framgår det enligt Sport-Expressen att AIK dragit av kostnader för 774 318 kronor. Totalsumman som går till Senka Turina har alltså sjunkit till 600 131 kronor.

– Det är en specifikation på vad det varit för kostnader. Det där är inte klart än, säger AIK:s ordförande Johan Segui.

Bland kostnadsavdragen finns enligt tidningen bland annat matchtifo (10 000 kronor), tröjor till Ivans familj (1 050 kronor), familjens loge på arenan (27 278 kronor). Dessutom finns ett avdrag på 900 kronor för ”p-bot Arlanda (Ivans kompisar i Ivans bil)”  och den lunch AIK-spelarna åt i Kroatien i samband med begravningen (7 986 kronor).

"Upprörd över klubbens agerande"

– Det låter som lite konstiga avdrag. Lunch i Kroatien och avdrag för tifo, det känns lite så där. Det är viktigt att få till det här bra. Det är sagt att överskottet ska gå till familjen, säger Segui som under gårdagskvällen fått 48 timmar på sig att be ett slutgiltigt besked.

Avdragen, som mer än halverat totalsumman, ska ha gjort Senka "både upprörd och djupt besviken". Även Ivans vän Jerko Leko, som representerar Turinas familj i kontakten med AIK, uppges vara upprörd över klubbens agerande.

Varken Jerko eller Senka vill uttala sig i frågan.