Kennedys nya supermål

Ratades i Djurgården – nu frälste Igboananike AIK igen: ”Kände att det var läge att dra in den”

1 av 3
Knorren mot Syrianska i omg 16: ++++ Kennedy: Tre eller fyra plus. Jag brukar göra så på träning, jag kör avslut, avslut, avslut, så nu kände jag att det var läge att dra in den. Vi säger fyra plus!
FOTBOLL

Kennedy Igboananike har gjort det till en vana att göra viktiga eller snygga mål.

I går slog han till med ett som var både och.

Men SÅ fantastiskt var faktiskt det inte, menar AIK-anfallaren.

– Jag brukar göra så på träningen, säger han.

AIK-hjälte Lalawélé Atakora firar Kennedy Igboananike efter hans andra, matchavgörande mål mot Syrianska.

Förändringen är total.

I fjol blev Kennedy Igboananike degraderad till Djurgårdens U19-lag eftersom managern Magnus Pehrsson inte ville ha kvar honom i klubben.

I år är den 24-årige nigerianen bäste målskytt i ett guldjagande AIK.

Satte båda

I går satte han båda målen – nummer sex och sju för säsongen – i bortasegern mot Syrianska, vilket innebär att avståndet till serieledande Malmö FF alltjämt är tre poäng.

Det andra målet, som betydde 2–0, kom efter en snabb rusch och en fin liten lobb, men det var den första fullträffen som stack ut.

Perfekt knorr

Igboananike avancerade en bit utanför straffområdet och såg ut att dra på för kung och fosterland, men valde i stället ett avslut med höger insida. Knorren blev perfekt och bollen tog en vacker båge innan den ramlade in i krysset bakom Syrianskas målvakt Dwayne Miller.

– Jag hade en bra känsla för att den ska gå in. Jag brukar göra så på träning, jag kör avslut, avslut, avslut, så nu kände jag att det var läge att dra in den, säger Kennedy.

Nu är siktet inställt på fler mål – och allsvenskt guld i höst.

– Alla vinster vi tar är mentalt viktiga. Vi tänker alltid att vi inte ska spela oavgjort. Vi känner att vi kan vinna varje match och så måste vi tänka. Gör vi det kan vi ta SM-guld.

Kennedys egna betyg på vårens skönaste mål

2–1 mot Gefle på övertid i omgång 5.

Kennedy: En femma faktiskt. Det var det viktigaste målet på hela året, det var vår första vinst och målet kom i sista minuten. Allting släppte där för hela laget. Säsongen vände.

Bicykletan mot Halmstad i omgång 6

Kennedy: Jag säger fem plus, inget snack. När jag gjorde det så visste jag inte hur snyggt det var. Men när jag kollat på teve... jag kan inte fatta att det är jag som gör det.

Knorren mot Syrianska i omgång 16

Kennedy: Tre eller fyra plus. Jag brukar göra så på träning, jag kör avslut, avslut, avslut, så nu kände jag att det var läge att dra in den. Vi säger fyra plus!

ARTIKELN HANDLAR OM