”Det fanns så mycket ilska i mig”

Daniel Majstorovic talar ut om den turbulenta tiden

Foto: Robin Lorentz-Allard
stormig relation Majstorovic saknades på Skytteholms IP i går när AIK samlades för årets första träning. Nu talar mycket för att mittbackens kontrakt kommer att sägas upp.
FOTBOLL

Turbulensen kring Daniel Majstorovic har varit enorm.

Han har hamnat i frysboxen och uttryckt sitt missnöje med att utebli från en matchsamling.

Nu bryter mittbacken tystnaden – och vägrar att lämna AIK.

– Jag var så jäkla arg och fattade beslutet med de känslorna, säger han till Dagens Nyheter.

När Majstorovic petades och hamnade utanför startelvan för andra gången i rad valde han att inte dyka upp på samlingen inför matchen mot Mjällby för snart tre veckor sedan.

Spelare och fans visade sitt missnöje över stjärnans uppträdande och mittbacken har sedan dess ännu inte tagit plats i AIK:s startelva.

"Fanns så mycket ilska i mig"

För Dagens Nyheter berättar Majstorovic första gången öppenhjärtigt om turbulensen och beslutet att utebli från samlingen.

– Andreas (Alm, tränare i AIK) hade tagit ut startelvan och jag var grymt besviken över att inte vara med i den. Jag kände att jag var på gång och hade hittat tillbaka till den form jag vill vara i, men fick ingen förklaring, säger AIK-backen.

– Just då i den sekunden, minuten och stunden fanns det så mycket ilska i mig att det kokade över. När du är så frustrerad fattar du sällan rätt beslut. Med facit i hand blev det fel, fortsätter han. 

Den här säsongen har det blivit sju starter för honom, men i de två senaste matcherna (mot Häcken och Syrianska) har han inte ens varit med i truppen.

"Att byta klubb finns inte i min värld"

Trots det vill han stanna i AIK.

– Att byta klubb finns inte i min värld. Helt ärligt, AIK är det enda alternativet för mig. Jag tänker inte på något annat än AIK just nu. Jag har 18 månader kvar på mitt kontrakt och jag siktar på att fullfölja det.

I nästa omgång kan det dock öppna för Majstorovic eftersom mittbacken Alexander Milosevic är avstängd.

– Just nu känner jag bara sådan energi och vill köra vidare. Jag blickar framåt och ser möjligheter. Det är fantastiskt att vi är med i toppstriden och det är det vi ska lägga fokus på. Inget annat trams, säger han till Dagens Nyheter.