”Stämmer att vi fått bud”

Men Åhman Persson stannar i AIK, enligt Wesström

FOTBOLL

Robert Åhman Persson, 26, vill bort från AIK sedan han hamnat i tränarens frysbox.

Men nu stoppar Solnaklubben en flytt – trots att miljonbud inkommit.

– Vi har ansett att värdet för oss är större att behålla honom, säger AIK-sportchefen Björn Wesström till fotbolldirekt.com.

Robert Åhman Persson

Mittfältaren Robert Åhman Persson har varit en viktig del av AIK:s lagbygge sedan han anslöt till klubben sommaren 2010 från Malmö FF.

Den här säsongen har det dock gått tyngre och 26-åringen har spenderat den mesta av tiden utanför lagets allsvenska trupp.

"Stämmer att vi fått bud"

Åhman Persson har hamnat i Andreas Alms frysbox och det har medfört att han vill lämna AIK.

Nu stoppar dock klubben en eventuell flytt, avslöjar fotbolldirekt.com.

Trots att man fått bud på upp till 1,5 miljoner kronor från såväl Halmstad som norska Ålesund.

– Det stämmer att vi har fått flera bud på honom. Inte direkt till oss men genom hans agent men där vi har ansett att värdet för oss är större att behålla honom, säger AIK:s sportchef, Björn Wesström, till sajten.

Bara startat en match

Åhman Persson har endast funnits med i AIK:s trupp vid sex tillfällen den här säsongen. Bara en match har han startat, resten har mittfältaren bytts in.

Det är framför allt, enligt Wesström, försäljningen av Helgi Danielsson och Celso Borges landslagsuppdrag som gör att AIK vägrar att släppa honom.

– Vi vill att han ska tillhöra oss, åtminstone säsongen ut. Han har sådana värden och har också genom åren haft en stor betydelse för AIK och har det fortfarande.

Åhman-Perssons kontrakt med klubben går ut efter säsongen.