AIK och Vasalund i samarbete

Senioravtal tecknat mellan klubbarna: ”Stärker Stockholmsfotbollen”

Foto: BILDBYRÅN
Björn Wesström.
FOTBOLL

AIK och Vasalund fördjupar sitt samarbete.

Nu har klubbarna skrivit ett samarbetsavtal på seniorsidan.

– Det ska finnas tydliga uppsidor för båda parter, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Efter att Djurgårdens samarbete med Vasalund ebbade ut för ett par år sedan har AIK närmat sig division 1-klubben från Solna.

Parterna har framförallt samverkat på ungdomssidan, men nu tar klubbarna steget fullt ut.

Ett samarbete på seniornivå är undertecknat.

– Grunden i ett lyckat samarbete är att det skall finnas tydliga uppsidor för båda parter. I Vasalund får AIK en samarbetspartner som är dokumenterat skickliga på att utveckla spelare och ledare i den region där vi vill ha den största andelen av vår rekrytering ifrån, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Vasalundstalang i AIK-träning

AIK:s vd Thomas Edselius:

– AIK:s identitet finns geografiskt i Solna. Att samarbeta med Vasalund känns inspirerande samt att det kommer att fördjupa och stärka båda klubbarnas identitet ytterligare vilket i sin tur kommer stärka Stockholmsfotbollen.

Ett första utbyte mellan klubbarna går att spåra på AIK:s träningsläger i Spanien som pågår just nu. Utan att vara aktuell för ett kontrakt i nuläget är Vasalundstalangen Kevin Kabran, 20, med på resan för att se och lära.

Vasalunds ordförande Niclas Fröberg tror att avtalet ska gynna båda parter på längre sikt.

– Vasalund ser fram emot att stärka vårt samarbete med AIK ytterligare framöver. Som en av de starkaste klubbarna i svensk och nordisk fotboll så är det värdefullt för Vasalund i vår egen talangutveckling att ha detta utbyte på alla plan, säger Fröberg.

ARTIKELN HANDLAR OM