Alm: "Hade önskat att vi varit favoriter"

Nytt poängtapp för AIK

FOTBOLL

Celso Borges två första mål för säsongen räckte inte.

Guldfavoriten AIK fortsätter att ha svårt att ta tre poäng – och är långt ifrån tabelltoppen.

– Vi är så bra som tabellen visar, säger Celso Borges om sitt niondeplacerade lag.

Foto: BILDBYRÅN
Carlos Strandberg kvitterade till 2-2 mot AIK.

Inför säsongen pekades AIK ut som en av de stora guldfavoriterna och klubben stack också ut hakan med en kaxig kampanj och stjärnvärvningen av Teteh Bangura.

Men fem omgångar in i serien återfanns laget först på en elfte plats – och Andreas Alm ställde upp väldigt defensivt borta mot Häcken.

Det höll på att löna sig – två gånger stack Celso Borges upp och gav laget ledningen.
Men lika många gånger kvitterade Häcken – och det blev till slut bara en poäng och guldfavoriten AIK har fortfarande bara vunnit två matcher i Allsvenskan.

"Vi är inte favorit"

Eller: guldfavorit och guldfavorit – Andreas Alm tycker inte att han tränar någon favorit till det allsvenska guldet.

– Hela tränargänget, de som förmodligen har bäst koll på varandra, tryckte ju på mentormeterknappar i Malmö och då blev Malmö storfavorit. Så vi är inte favorit, men jag hade önskat att vi vore det. Vår målsättning är topp tre i tabellen och där är vi inte nu, säger AIK-tränaren.

Hur känner man då efter en poäng borta mot BK Häcken?

Andreas Alm förklarar:

– Man blir rastlös av ett kryss. Det blir som ett känslomässigt limbo. Vi ser inte alldeles för sköna ut i första halvlek, men vi växer med uppgiften, både defensivt och offensivt. Vi fick jobba väldigt, väldigt, väldigt hårt för en poäng och den är vi stolta över.

"Vi är så bra som tabellen säger"

Celso Borges, som gjorde säsongens två första mål (efter att ha skjutit in sig via Eero Markanens rygg senast), tycker att laget inte förtjänat mer än sin nuvarande niondeplats.

– Vi är så bra som tabellen säger. Det är ganska klart. Vi är realistiska och utgår från nuet, men det är klart att vi skulle vilja vara högre upp, säger Borges.

Landslagsmannen från Costa Rica börjar alltså visa VM-mässig målform – men var inte nöjd efter 2–2 borta mot Häcken.

– Jag är väldigt besviken över att vi inte vann. Min insats? Jag är inte nöjd eftersom vi inte vann, men det var ändå viktigt för självförtroendet.