Stjärnan kan missa resten av säsongen

Foto: VILHELM STOKSTAD
Henok Goitom.
FOTBOLL

Här är AIK:s tunga skadesmäll.

Nyckelspelaren Henok Goitom, 30, är skadad och riskerar att missa resten av säsongen.

– Det är tungt, säger assisterande tränaren Nebojsa Novakovic.

AIK är inne i en tung period just nu. I helgen, mot Mjällby, kom tredje raka förlusten och i nuläget är ”Gnaget” inte ens på Europaplats.

– Vi är i poängmässigt fritt fall, sa Andreas Alm efter förlusten.

”Så är fotbollen”

Nu kommer nästa bakslag: Henok Goitom - som leder lagets interna skytteliga med sina tio gjorda mål - avbröt fredagens träningspass med en bristning i baksida lår. Den första diagnosen säger att anfallaren blir borta i minst tre veckor, skriver AIK på sin hemsida.

– Det är jobbigt, för Henok är en stark spelare, en riktigt bra spelare. Nu blir han borta i minst tre veckor, och kanske missar han alla fem matcher som återstår. Det är tungt, men så är fotbollen, spelare skadar sig ibland, säger assisterande tränaren Nebojsa Novakovic till Sportbladet.

”Finns alternativ”

Han berättar att skadan kom plötsligt.

– Det är inget han dragits med tidigare. Vi hade en lätt träning i dag och Henok hamnade fel i en situation och det drog till i baksidan.

Hur ser du på era anfallsalternativ?

– Det finns alternativ. Henok är jätteviktig för AIK, han har gjort flest mål av alla, men vi har alternativ. Det finns yngre, mer oprövade kort, och så har vi spelare mittfältare som kan spela på den positionen, säger Novakovic.