”Är inte som det ska vara i AIK”

Bahoui i diskussion – sedan räddande ängel

FOTBOLL

BORÅS/STOCKHOLM. AIK var på väg mot sin fjärde raka förlust och spelarna diskuterade frustrerat på planen.

Då räddade Nabil Bahoui, för dagen anfallare, det formsvaga Solna-laget.

– Det är inte som det ska vara i AIK, säger experten Pelle Blohm i C More Sport.

Det var Malmö FF som guldfavorit med AIK som utmanare för bara några omgångar sedan. Fyra matcher senare var AIK på väg att tvingas notera lika många förluster efter att ha börjat sjunka som en sten i tabellen.

”Bra att de pratar om det”

Mot Elfsborg placerade Simon Hedlund in hemmalagets ledningsmål 65 minuter in i matchen. I jakten på en kvittering syntes sedan en frustration hos gästerna när bland annat Nabil Bahoui och Kennedy Igboananike hamnade i en diskussion mitt under spelets gång.

– Det förstärker bilden av att just nu är de frustrerade på varandra. Det är inte som det ska vara. Det är andra gången en hörna slås och två spelare står och pratar. Då hinner de inte in i situationerna, säger experten Pelle Blohm i C More Sport.

Tränaren Andreas Alm ser ändå positivt på händelsen.

– När de pratar om det kanske de kommer fram till något. Det är bra att de pratar om det. Om man bara går på sin kant och surar och inte tar upp det med varandra har man ingen möjlighet att göra det bättre, säger AIK-tränaren Andreas Alm till C More Sport.

– Man försöker pusha varandra, bland annat ge tips om hur man vill att man ska löpa. Vi försöker ändå hålla det positivt. Bara bra energi och positivt, säger Bahoui om situationen.

Bahoui fick, i skadade Henok Goitoms frånvaro, chansen som anfallare i matchen när AIK jagade ett trendbrott. 23-åringen som själv nyligen kom tillbaka från skada.

”Vi stannar inte”

Landslagsspelaren var också närmast ett mål för AIK i första halvlek när hans avslut från distans träffade insidan av stolpen men AIK verkade inte att ha turen på sin sida. Istället såg Andreas Alm ut att tvingas notera en fjärde raka förlust för första gången under hans tid som AIK-tränare. I så fall klubbens värsta svit sedan våren 2010. Men då klev den nyblivne anfallaren fram som en äkta måltjuv.

Med sex minuter kvar av ordinarie speltid stod Bahoui på rätt plats efter en hörna och petade in kvitteringen från nära håll.

– Vi hade chanser att avgöra matchen men vi gör inte det. Jag antar att vi förtjänar en poäng då, säger Bahoui till Sportbladet.

Ett trendbrott men framförallt en mycket viktig poäng för AIK inför morgondagens match mellan IFK Göteborg och Djurgården. AIK är nu på den viktiga tredjeplatsen som innebär Europa-spel, en poäng före och med en match mer spelad än IFK.

Kommer du hålla på Djurgården i morn?

– Aldrig i livet, säger Bahoui.

Elfsborg behåller samtidigt andraplatsen med en poängs marginal.

– Vi hade helst velat ha tre poäng, man ska vinna på hemmaplan. Så jag tror inte vi är helt nöjda, säger Elfsborgs målskytt Simon Hedlund.

FAKTA

Elfsborg–AIK 1–1 (0–0)

1–0 Simon Hedlund (65), 1–1 Nabil Bahoui (84).

Varningar, Elfsborg: Simon Hedlund. AIK: Ibrahim Moro, Noah Sonko Sundberg, Celso Borges, Ebenezer Ofori.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 8 277.

Elfsborg (4–5–1): Kevin Stuhr Ellegaard – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Anton Lans, Andreas Klarström (Per Frick 89) – Simon Hedlund, Viktor Claesson, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Arber Zeneli – Viktor Prodell.

AIK (4–5–1): Patrik Carlgren – Martin Lorentzson (Kenny Pavey 85), Alexander Milosevic, Noah Sonko Sundberg, Nils–Eric Johansson – Sam Lundholm, Ibrahim Moro (Niclas Eliasson 76), Ebenezer Ofori, Celso Borges, Nabil Bahoui – Kennedy Igboananike (Marko Nikolic 85).