Inledde säsongen – inför storpublik

Tusentals såg AIK:s första träning: ”Riktigt kul”

1 av 2
FOTBOLL

Här inleder AIK säsongen 2015.

Inför tusentals fans på Skytteholm.

– Fantastiskt. Jag trodde att det var Champions League-final, säger nyförvärvet Dickson Etuhu till Sportbladet.

Foto: Jimmy Wixtröm

Tanken var att AIK skulle göra sin första fotbollsträning i morgon, måndag. Men klubben kom gemensamt med den nya supporterföreningen Allmänna Supporterklubben fram till att ändra om i schemat, inleda säsongen redan i dag och på så vis locka extra mycket folk till Skytteholms IP.

Och mycket riktigt – runt 2 000 fans dök upp.

– Det var riktigt kul alltså, roligare än vanligt, säger Nabil Bahoui.

Hade du väntat dig så mycket folk?

– Man hade hört lite rykten och så, men nu när man väl kom hit så förstod man att det var allvar.

”Är fantastiska”

För nyförvärvet Dickson Etuhu var det en speciell situation. Trots att 32-åringen har över 100 Premier League-matcher i sin meritlista har han aldrig varit med om en liknande uppslutning under ett träningspass.

– Det var grymt! Jag trodde att det var Champions League-final. Fansen är fantastiska och det är en anledning till att jag är här, säger han.

Panajotis Dimitriadis – tillbaka efter långtidsskada – fyller i:

– Det var riktigt kul att se så mycket folk på plats. För egen del kändes det nästan lite nervöst eftersom jag inte spelat på länge. Men det var kul – en bra start på säsongen, säger 28-åringen efter träningen.

Ser fram emot derbyn

AIK spelar sin första träningsmatch 17 januari, mot Vasalund, sedan bär det av på läger utomlands innan Svenska Cupen – som bland annat innehåller ett derby mot Hammarby – drar i gång.

– Alltid kul med stora matcher, speciellt derbyn. Jag gillar stora matcher, som du märkt, och det är kul att Bajen är tillbaka. Men det är ett tag kvar tills dess, säger Nabil Bahoui.

Panos Dimitriadis tror på sitt AIK inför säsongen 2015.

– Vi har en bra trupp, och har spetsat med några vassa nyförvärv. Vi är sugna på att ta revansch och bli bättre än i fjol, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM