AIK tar in kvartett: ”Tre från Stockholm”

Brist på backlinjespelare

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Landslagsuppdrag i januari.

Då kallar AIK in fyra spelare som får träna med klubben de närmsta veckorna.

– Det passar bra att bjuda in och inventera några av de spelare som vi scoutat live, säger klubbens chefsscout Tobias Ackerman.

Den här månaden har AIK brist på backar då tre försvarare är på landslagsuppdrag, och för att träningarna ska fortlöpa ganska smärtfritt har klubben kallat in en kvartett.

Fyra unga spelare tränar med klubben och kommer att göra det under en vecka, eventuellt två. Chefsscouten Tobias Ackerman ser positivt på detta.

– Under den närmaste perioden är tre backlinjespelare på landslagsuppdrag. Det gör att det passar bra att bjuda in och inventera några av de spelare som vi har scoutat live och därmed skapa relationer för att få en fördjupad bild av dem för framtiden, säger han till AIK:s officiella hemsida.

En från Honduras

22-årige Joel Qviberg och 24-årige Ali Sheaib, båda från samarbetsklubben Vasalunds IF, ansluter tillsammans med Dragan Kabic, en 16-åring från IFK Haninge BRB.

– Tre av fyra spelare är från Stockholm, vilket speglar vår scoutingstrategi. Den fjärde har jag sett på plats både i Centralamerika och i USA, säger Ackerman.

Den fjärde heter Roberto Hernandez, har gjort flera U17-landskamper för Honduras och är uttagen till U20-landslaget i februari. Hernandez spelar i Montverde Academy och kommer att träna med ”Gnaget” fram till nästa tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM