AIK-medarbetare hotad - händelsen polisanmäld

Hotet mottogs den 9 januari

Foto: BILDBYRÅN
Vd:n Thomas Edselius och ordföranden Johan Segui, AIK.
FOTBOLL

AIK Fotboll AB:s vd Thomas Edselius fick fredagen den 9 januari ett allvarligt hot riktat mot en av AIK Fotbolls medarbetare. Händelsen är nu polisanmäld meddelar klubben.

AIK Fotbolls kanslipersonal, spelare och ledare informerades om händelsen under onsdagen. Händelsen har polisanmälts och en utredning har inletts.

– Vi kommer aldrig att acceptera att någon tror sig ha rätt att med hot påverka vårt eller andras arbete. Det går helt emot våra värderingar, säger AIK Fotbolls ordförande Johan Segui i ett pressmeddelande.

Edselius tar starkt avstånd

Även de övriga styrande i klubben tar starkt avstånd från händelsen.

– Som AIK-ledare utsätts man alltid för ett stort tryck. Det är en naturlig del av att jobba i en storklubb, men det är aldrig acceptabelt att jag eller någon av mina medarbetare utsätts för hot. För mig är det samtidigt viktigt att fortsätta framåt och vi tappar inte blicken på framtiden, trots att det finns individer som vill lägga fokus på annat. AIK Fotboll ska bli starkare och bättre än någonsin, det är vad jag önskar sätta fokus på, säger AIK Fotboll AB:s vd Thomas Edselius.

"Jag känner med de utsatta"

Det är oklart om det är någon spelare, ledare eller någon annan inom klubben som har mottagit hotet.

– Jag känner med de utsatta. Att arbeta för AIK ska aldrig behöva leda till fega hot, säger sportchefen Björn Wesström.

– AIK har som policy att vi polisanmäler brott mot klubben och dess anställda. Polisen undersöker vem eller vilka det är som ligger bakom det här hotet och vi arbetar tillsammans med dem, säger säkerhetschefen Henrik Koch.

ARTIKELN HANDLAR OM