Klart: Celso Borges till La Liga-klubb

FOTBOLL

Det har varit på gång vid flera tillfällen.

Men nu lämnar Celso Borges, 26, AIK för Deportivo La Coruña i La Liga.

– Att Celso nu tar klivet till Spanien känns naturligt även om det sker ett transferfönster senare än vad som var ambitionen, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Foto: Vilhelm Stokstad
Celso Borges.

Efter VM-succén med Costa Rica räknade alla med att Celso Borges skulle lämna AIK under sommaren. En affär med Evian var också så när som klar innan den sprack i sista stund och Borges blev kvar säsongen ut.

Men nu är alltså tiden i AIK över. Nu bekräftar klubben att mittfältaren är klar för La Liga-klubben Deportivo La Coruña.

– Celso Borges har varit en fantastisk spelare för AIK och han har i alla sammanhang representerat klubben på ett föredömligt sätt. Att Celso nu tar klivet till Spanien känns naturligt även om det sker ett transferfönster senare än vad som var ambitionen när Celso rekryterades, säger Björn Wesström i ett pressmeddelande.

”Har varit underbart”

Celso Borges:

– Min tid i AIK har varit helt underbar och mycket för att jag är rörd över det engagemang som finns i AIK både i hur klubben sköts och hur den stöttas. Jag vill rikta ett stort tack till Björn Wesström och Andreas Alm för att de trodde på mig.

Under sin tid i AIK har 26-åringen gjort 97 tävlingsmatcher och på dessa stått för 23 mål och 18 assist.

Deportivo La Coruña ligger en poäng ovanför nedflyttningsstrecket i La Liga med 17 poäng på 18 matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM