Hotet – kniv i dörren

Segui om chocken: ”Har varit med länge men man är aldrig beredd på sånt här”

Foto: MAGNUS SANBERG, PETER WIXTRÖM
”Aldrig acceptabelt” AIK:s vd Thomas Edselius (till vänster) och AIK:s ordförande Johan Segui. ”Som AIK-ledare utsätts man alltid för ett stort tryck. Det är en naturlig del av att jobba i en storklubb, men det är aldrig acceptabelt att jag eller någon av mina medarbetare utsätts för hot”, säger Edselius i ett uttalande.
FOTBOLL

En kniv i dörren med ett tillhörande meddelande.

Det är enligt Sportbladets uppgifter hotet som skakar AIK:s vd Thomas Edselius och ytterligare ledare i klubben.

– Jag har varit med länge, men man är aldrig förberedd på sådant här, säger ordförande Johan Segui.

Det var i fredags som AIK:s vd Thomas Edselius tog emot ett allvarligt hot mot honom själv och andra ledare i klubben. Enligt uppgifter till Sportbladet framfördes det skrämmande meddelandet genom att någon satt fast en kniv i en dörr med det tillhörande hotet. I går gick klubben ut med att man polisanmält händelsen.

– Som AIK-ledare utsätts man alltid för ett stort tryck. Det är en naturlig del av att jobba i en storklubb, men det är aldrig acceptabelt att jag eller någon av mina medarbetare utsätts för hot, säger Thomas Edselius i ett uttalande.

”Hur är det möjligt?”

Han vill inte gå in närmare på innehållet i hoten. Men ordförande Johan Segui berättar för Sportbladet om känslorna i föreningen under de här dagarna.

– Vi höll lite med att gå ut med det, men tror på dialog och ärlighet, så därför kommunicerar vi det nu. Det här har tyngt oss i flera dagar.

Segui var under gårdagen med och informerade spelare och ledare i föreningen om vad som har hänt.

– Man kan inte förvänta sig hur det ska tas emot, ­eftersom ingen är beredd, men det är klart att spelare och personal blir bestörta och ledsna. Folk undrar ”vad är det här, egentligen?” Vi ser ju fram emot en ­fantastisk säsong och slipar på förberedelserna för att bli ännu bättre. Ja, man ­undrar ju. Hur är det möjligt? Vad tänker man? Det är inget vi kan svara på, i och med att det är vi som är utsatta.

”Vi jobbar färdigt...”

Har det inte varit ganska lugnt i AIK på slutet?

– Jo, det har varit lugnt. Jag förstår vad du menar, du såg inte det här komma, och vi såg inte det komma. Man tänker, är vi på väg ur allsvenskan, eller? I sådana lägen vet vi att vissa känslor kan ta över, det har man lärt sig hantera. Men det här…jag fattar inte.

Hur mår Thomas?

– Det är väl under omständigheterna okej. Du känner ju Thomas, en varm och känslosam person.

Antar att de som hotar vill uppnå någonting. Har Thomas funderat på att hoppa av?

– Nej, jag är rätt nära honom, och han har inte uttryckt något sådant. Vår målsättning i AIK är att man jobbar tills man är färdig, om du förstår vad jag menar.

ARTIKELN HANDLAR OM