Bahoui: ”Vill bara att det blir rätt...”

Reder ut ryktena – dementerar Raiola-kontakt

Foto: BILDBYRÅN
Nabil Bahoui.
FOTBOLL

Det har varit mycket rykten – både när det gäller agenter och klubbar.

Nu reder Nabil Bahoui ut situationen.

– Jag vill bara att det ska bli rätt, säger 23-åringen.

Nabil Bahoui är på januariturné i Abu Dhabi med det svenska landslaget och var med när Blågult tog en stark 2-0-seger mot Elfenbenskusten. Efteråt fick han frågor om intresse från grekiska Olympiakos och PAOK.

– Jag hade mixad zon i dag, så jag fick höra det av de som intervjuade mig. Jag vet att det finns mycket intresse, men det spelar ingen roll så länge det inte finns något konkret. Den dagen AIK har fått ett bud och de har accepterat blir det intressant för mig, säger Bahoui.

Dementerar Raiola

Den senaste tiden har det varit just mycket spekulationer kring Bahoui. Inte bara när det gäller nästa klubbadress – utan även vilken agent han jobbar med.

För några månader sedan sa han själv att han inte har någon agent.

I början av januari skrev fotbolldirekt.se att Bahoui hade bytt till stjärnagenten Mino Raiola – som bland annat har Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Mario Balotelli i sitt stall.

– Jag fick en fråga på Skytteholm, mer än så vet jag inte. Det var taget ur luften, säger Bahoui.

Du har aldrig pratat med honom?

– Nej.

Har Zlatan försökt att övertala dig?

– Nej, haha. Det har han inte.

Varför byter du agent?

– Det går till en gräns där man vill testa något nytt. Det har varit mycket rykten fram och tillbaka om vem jag ska ha och så vidare.

Vem jobbar du med?

– Jag har bestämt mig, och det är Hasan Cetinkaya jag har valt. Jag har haft kontakt med många agenter, jag har velat lyssna på hur alla tänker. Jag fick en bra känsla med Hasan och jag har vänner som jobbar med honom och de är nöjda.

Är det här ett beslut du tar för att du vill flytta utomlands nu?

– Om AIK accepterar ett bud så tar jag ställning till det då. Det måste gå igenom AIK eftersom jag har kontrakt. Vi får se.

Vill komma utomlands

Det är två veckor kvar av transferfönstret. Tror du på flytt i januari eller till sommaren?

– Målet är ju någonstans att komma utomlands, men det viktigaste för mig är att hamna rätt. Att hamna i ett lag där en tränare vill ha mig, så man inte blir en av de där hemvändarna. Man kan givetvis ha otur med skador och tränare, men jag vill vara så noggrann som möjligt.

– Jag kör på som att jag blir kvar i AIK, satsar allt inför allsvenskan. Det kanske händer någonting nu, kanske till sommaren eller så sker det nästa vinter. När jag drar ska det vara helt rätt.

I oktober skrev du på nytt kontrakt med AIK fram till och med den 31 december 2016.

– Jag skrev på för att jag inte vill dra från AIK som Bosman. De har behandlat mig bra, fått mig att utvecklas, så självklart ska de ha bra betalt.

Vilken liga tror du passar dig bäst?

– Svårt att säga. Men kanske holländska ligan, det är mycket man mot man. Jag jobbar ju med att förbättra allting, även det är jag är bra på i dag. Sedan får man se var man hamnar, det kanske blir en annan liga, då får man anpassa sig till den ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM