Eliasson bakom AIK:s galna vändning

0-3 blev 4-3 på knappa tio minuter

Niclas Eliasson.
FOTBOLL

Niclas Eliasson låg bakom AIK:s spektakulära vändning mot finska FC Lahti.

19-åringen gjorde två mål när 0-3 blev 4-3 på drygt tio minuter.

– Det känns som att det kommer hända för mig i år, säger Eliasson.

AIK startade fotbollssäsongen förra helgen med att vinna mot Vasalund med 4-1.

På lördagen blev det ny vinst, men den här gången satt det långt inne.

Efter en mållös första halvlek gick FC Lathi upp till en 3-0-ledning och såg ut att gå mot en meriterade storseger mot fjolårets svenska ligatrea.

Galen vändning

Men plötsligt vände det.

Mycket tack vare inhopparna Kenny Pavey och Niclas Eliasson fick AIK fart och energi på det kyliga Skytteholms IP. Med 11 minuter kvar skickade Nabil Bahoui in 1-3, därefter placerade Eliasson in reduceringen.

Och AIK var inte nöjda där.

I den 88:e minuten tryckte Kenny Pavey in kvitteringsmålet efter en hörna, och strax därefter fick Eliasson bollen utanför straffområdet.

– Jag såg att Henok Goitom ville ha bollen men jag tänkte att jag testar. Det blev en bra träff, säger Eliasson, som fick se sitt vänsterskott segla in över Lahtis målvakt Henrik Moisander.

Eliasson nöjd

– Vi kom inte upp i vår högsta nivå, men vi vinner ändå. Vi är ett bättre lag än dem. När vi känner att vi kontakt får vi energi och skapar chanser.

Eliasson kom till AIK inför förra säsongen med stora förväntningar på sig, men debutåret blev inte riktigt som han hade tänkt sig. Men inför årets säsong är den tekniske yttermittfältaren förväntansfull.

– Det har känts jättebra hela året på träningar och match, jag gjorde ett mål i första matchen också. Det känns som jag anpassat mig till AIK under förra året.

Är det i år som det händer för dig?

– Ja, det känns som att det kommer hända i år.

ARTIKELN HANDLAR OM