Nabil Bahoui: ”Jag lever och jag mår bra”

AIK-stjärnan mår bättre efter hjärnskakningen

Foto: JIMMY WIXTRÖM
otäck smäll Nabil Bahoui mindes inget av händelsen.
FOTBOLL

En smäll mot huvudet förstörde Nabil Bahoui allsvenska premiär.
AIK-yttern fick utgå med en hjärnskakning och minnesförluster, men dagen efter ger han lugnande besked.

– Jag mår mycket bättre idag, och jag vill tacka alla för stödet, säger han till Sportbladet.

Strax före halvtidsvilan i premiärmatchen mellan AIK och Halmstad fick Nabil Bahoui en spark i huvudet av bortalagets Mohammed Ali Khan sedan de två hamnat i en tilltrasslad duell på mittplan.
Bahoui togs direkt av planen med en hjärnskakning, och fick sedan stanna i omklädningsrummet i ett par timmar under uppsyn av AIK-läkaren Karol Zyto.

Familjen stöttar

Bahoui behövde inte uppsöka sjukhus, men har haft noggrann markservice under kvällen och natten.

– Det är det man har familjen till. Frugan, morsan, farsan, alla möjliga har kollat mig, säger han när Sportbladet ringer.

24-åringen låter trött på rösten, men annars mår han bra.

– Jag har inte fått sova så länge. Man blir väckt varannan eller var tredje timme för att ha koll på hur jag mår. Det finns ett hjärnskakningsprogram, hjärntrappan, som man följer. Och jag har träffat Karol nu igen på morgonen, så det känns bra. Jag får ta en dag i taget.

Vad minns du av situationen?

– Jag minns när jag var i omklädningsrummet och kollade på matchen, då började det sakta men säkert komma tillbaka. Själva incidenten minns jag inte, men när jag kollat på repris på tv så minns jag det som hände precis innan.

Var det obehagligt?

– Nja, jag tänker mer att jag vill komma igen. Jag hade lite problem med skador och nu blir det en störning igen. Men det ingår i fotbollen.

Tackar för stödet

Och Mohammed Ali Khan var inne i omklädningsrummet och kollade till dig?

– Ja, han verkar hur snäll som helst. Jag har ju sett själva incidenten och det är svårt att säga så mycket om det. Många säger att han gjorde det att han gjorde det med flit, men vad ska man säga? Han säger att han inte gjorde det med meningen. Och han kom ju in i omklädningsrummet och frågade hur det var med mig.

När Bahoui kan spela igen återstår att se. Men de två närmaste matcherna, Malmö på torsdag och Gefle på söndag, kan man nog räkna bort.

– Vi får se. Jag hade gärna gjort en supercomeback och spelat båda. Men vi får följa programmet.

Är det många som hört av sig?

– Ja, jag vet inte hur många sms jag har fått från nära och kära. Och många har skrivit på Instagram att jag ska kriga på. Så det enda jag vill hälsa att jag lever och mår bra, och att jag vill tacka för stödet.