AIK-profilerna nära nya kontrakt

Förhandlar med Lundholm, Goitom, ”Nisse” och Pavey

1 av 4
Lundholm.
FOTBOLL

Fyra utgående kontrakt – fyra pågående förhandlingar.

AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftar att klubben försöker knyta upp profilerna Kenny ­Pavey, Nils-Eric Johansson, Sam Lundholm och Henok Goitom även efter årets säsong.

– Jag är positiv till att vi löser det, säger ­Wesström.

Björn Wesström.

AIK har fått en fin start på säsongen.

På fem omgångar har de samlat ihop tio poäng, vilket innebär att de skuggar Malmö i tabelltoppen.

I går blev det odiskutabla 3–0 mot Örebro, efter bland annat ett mål och en assist av H­enok Goitom.

– Det är bra att vinna med 3–0 och det var en ganska enkel seger. Vi skapade ett otroligt tryck i början av matchen och sårade dem ganska mycket på kanterna, säger Goitom.

”Har en klar vision”

Den 30-årige anfallaren har ett avtal som går ut e­fter säsongen, men det mesta t­alar för att han fortsätter i AIK ett bra tag till.

– Om det blir en förlängning med AIK vill jag så klart skriva ett långt kontrakt. Ska man skriva ett år? Det finns ingen anledning. Vi får se. Jag har också en arbetsgivare att förhålla mig till. Jag tänker inte på kontraktsförhandlingar, har inte känt någon stress. Det har varit avslappnande när jag pratat med AIK.

Goitom berättar även att han gärna skulle fortsätta inom fotbollsvärlden efter spelarkarriären.

– Antingen vara tränare eller hålla på med spelidén för en förening. Jag har en klar vision av vad jag vill ­göra. Om saker inte stämmer runt omkring är det svårt att jobba mot det m­ålet.

”Har en vilja”

Förutom Goitom har talangen Sam Lundholm samt veteranerna Kenny Pavey och Nils-Eric Johansson utgående kontakt.

Även där är sportchefen Björn Wesström positiv.

– Jag är positiv till att vi löser det, men sedan kan man inte alltid få som man vill här i världen. Men vi har en vilja att ha dem kvar och det är en bra utgångspunkt.

Hur går dialogerna?

– De förs i en respektfull och bra ton. Det är spelare som har olika långt kvar i karriärerna så det handlar i vissa fall om att hitta lösningar som sträcker sig längre än spelarkarriären.