”Det är AIK, de ska inte hålla på sådär”

Irriterat efter matchen

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

NORRKÖPING. AIK tog tre poäng viktiga poäng i toppmatchen mot Norrköping.
Efteråt var det ett frustrerat hemmalag, som anklagade AIK-spelarna för att maska och filma.


– Det är AIK, de ska inte hålla på sådär, säger Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson.

Norrköping hade chans att gå förbi Djurgården vid seger, men lagets svit på 13 raka matcher utan förlust bröts av AIK på Nya Parken. Efteråt var David Mitov Nilsson frustrerad, både på resultatet och på AIK-spelarna.

– Vi försökte rulla boll och spela fotboll, men AIK kom ut och började maska från minut ett i andra halvlek. Mohammed Al-Hakim (domaren) ger gult kort i 85:e minuten och det är lite sent, och det skapar frustration. Han tar inte tag i det. Men samtidigt sätter vi inte våra lägen, säger Norrköpingsmålvakten.

Är du irriterad på domarna eller på AIK:s sätt att spela?

– Både och. Det står bara 0-1 i paus och direkt börjar de hålla på. Det är AIK, de ska inte hålla på sådär. Det är bara så tydligt. De ligger hela tiden. Pereira, Carlgren, och de ligger hur länge som helst. Ändå blir det bara fyra minuters tillägg. Surt. Riktigt surt, säger Mitov Nilsson.

”Frustrerade och arga”

AIK:s målskytt Mohamed Bangura:

– De är frustrerade och arga efter en förlust, och jag förstår dem. Alla får ha sin åsikt, säger Bangura, som tog god tid på sig vid inkasten.

– I dag är det riktigt varmt, säkert 30 grader. Kom igen, jag är mänsklig. Efter att ha löpt så mycket behöver jag få lite vila för att ha energi att kasta bollen, säger AIK-anfallaren.

Var det en taktik?

– Nej, inte taktik. Mer att jag var trött av arbetet och jag behöver inte springa dit för att kasta. Det gäller att vara smart, säger Bangura, som skickar en passning till Norrköpings mittbackspar David Boo Wiklander och Andreas Johansson.

–  När jag sedan kom nära dem föll de bara ihop. När man spelar smutsigt ska man stå för det. Jag hatar när man spelar smutsigt och när man kommer nära börjar man gråta. Sådant gör mig arg, men det är inga hard feelings nu. Efter matchen är det lugnt, säger AIK-anfallaren.