Nått ’drömgräns’ inför heta derbyt

Hoppas komma över 40 000

Foto: Anna Tärnhuvud
Storpublik väntar i Stockholmsderbyt.
FOTBOLL

AIK går mot storpublik i måndagens derby.

Man har passerat 34 000 sålda biljetter.

– Vi hoppas nå över 40 000, säger arrangemangsansvarige Lasse Pettersson till Sportbladet.

AIK:s publikrekord kom i första matchen på Friends Arena, då 43 466 såg premiären mot Syrianska. Publikrekordet för ett derby är från 1967 då 44 130 såg Djurgården-AIK.

”Kan explodera”

I nuläget ser inget av rekorden ut att ryka när AIK tar emot Djurgården i det stekheta derbyt på måndag. Men biljettförsäljningen tickar i alla fall på i en rasande fart och i nuläget är över 34 000 biljetter sålda.

– Norra är slutsålt sedan ett par dagar tillbaka och det finns runt 500 biljetter kvar på Djurgårdssektionen. Sedan finns det platser kvar på i stort sett alla andra läktare, säger Lasse Pettersson till Sportbladet.

Hur många kan ni ta in?

– Runt 49 000. Men man får räkna med ett naturligt bortfall eftersom årskorten är inräknade. Det är föga troligt att alla årskortsinnehavare dyker upp.

Vilken siffra räknar ni med?

– Vår målsättning är och har varit 40 000. Jag var lite orolig så här med ett par dagar kvar men det känns som att det kan explodera. Vi vet av erfarenhet att försäljningen kan sticka i väg på slutet, säger Lasse Pettersson.

”Nesh släpper väl en tweet”

Johan Segui fyller i:

– När vi passerar den magiska gränsen 30 000 så brukar det flyta på ordentligt.

Har ni hunnit dra igång psykningarna än?

– Vi brukar faktiskt inte psyka, vi har ett väldigt bra samarbete och jobbar tillsammans i samförstånd. Det är väldigt mycket som ska ordnas inför. Men ”Nesh” kommer väl släppa en tweet snart, han brukar vara bra på det, haha.

FAKTA

AIK:s publikrekord

43 466: AIK–Syrianska, 7 april 2013

Mest publik på ett Stockholmsderby:

44 130: Djurgården–AIK, 25 maj 1967