AIK måste chansa - efter nya skador

Luckor i försvaret: Det bekymrar inte alls

1 av 3
Preliminär startelva, AIK.
FOTBOLL

Tre backar är skadade, en är tveksam till spel.

Nu tvingas Andreas Alm vänta in i det sista innan har formerar sitt lag.

– Vi får se hur vi gör…, säger han kryptiskt.

Bangura och Goitom är redo för spel på topp.

Sauli Väisänen och Per Karlsson har varit skadade en längre tid och är inte aktuella för comeback i derbyt mot Djurgården. Dessutom saknar AIK vänsterbacken Alex Pereira, som tvingades utgå tidigt i torsdagens ­Europa League-kvalmatch mot grekiska Atromitos.

Nu sätter man hoppet till att Jos Hooiveld ska känna sig tillräckligt fit för att starta matchen mot Djurgården.

– Han finns med i truppen. Sen vi får se hur vi gör, säger tränare Andreas Alm.

Skadad direkt

Hemvändande guldhjälten Hooiveld skadade sig ­redan efter 12 minuter i sin comeback mot Elfsborg och har varit borta sedan dess.

Vågar ni chansa med ­honom från start?

– Vi får se. Han sa att han kände sig bättre efter träningen, men vi har inte ­tagit något beslut. Det gör vi i morgon (läs: i dag), säger Alm.

Är skadorna ­något som ­bekymrar dig?

– Nej, verkligen inte. Det bekymrade mig inte i Grekland när vi fick spela Johan (Blomberg) som ­vänsterback och det bekymrar mig inte nu heller. Jag kommer att spela med det bästa ­laget, det är inte svårare än så.

Alm säger dock att han vill slippa byta spelare under matchens gång, vilket han tvingades göra i vår­derbyt på Tele 2 Arena, då AIK tappade en 2–0-ledning till 2–2.

– Då hade vi redan gjort en ändring i backlinjen inför matchen, sedan drabbades vi av en olycklig skada på (Ebenezer) Ofori. Till slut fick vi byta ut hela det centrala mittfältet. Det var inte så roligt, säger han.

Bara vinst räknas

Och lägger till att:

– Ändå var det vi som ­hade de största chanserna att göra segermålet. Det var vi som var närmast att ­vinna.

Vad är ditt drömscenario den här gången?

– Att vinna. Det spelar ingen roll hur det ser ut. Vi kan vinna och spela bra, vinna med många mål, vinna med ­uddamålet … bara vi vinner så är jag nöjd, säger Andreas Alm.

FAKTA

BETYG – LAGDEL FÖR LAGDEL

Målvakt

Patrik Carlgren har blandat och gett i allsvenskan den här säsongen men visade

i U21-EM vilken hög högstanivå han har. Brukar dessutom kunna höja sig i stora matcher som denna.

Backlinje

Den lagdel som svajat mest för AIK den här säsongen. Sonko Sundberg har potential, men är för ojämn. Nisse Johansson har varit en klippa, men AIK behöver en Hooiveld

i toppform.

Mittfält

Ebenezer Ofori är en klasspelare, Dickson Etuhu börjar komma i gång och med Stefan Ishizakis känsliga fot har AIK fått den spets som man saknat sedan Nabil Bahoui ­lämnade.

Anfall

Henok Goitom är allsvenskans kanske hetaste spelare och Mohamed Bangura har växt under säsongen. Nu börjar duon bli rejält ­samspelt och då är den en av seriens mest fruktade.

TOTALT: 14