”Fullt med poliser och bombhundar”

AIK-spelaren i bombdrama: Ingen fick röra på sig

Foto: Bildbyrån
Niclas Eliasson berättar om skakande händelsen under semestern
FOTBOLL

AIK:s Niclas Eliasson skulle flyga till Brasilien på semester efter den allsvenska säsongen.

Men på väg till Sao Paulo tvingades planet vända efter ett bombhot.

– Det var kaos utanför och vi fick sitta kvar. Ingen fick röra på sig, säger 20-åringen till Fotbollskanalen.

Det var på måndagskvällen som Niclas Eliasson satt på ett plan från Madrid till Sao Paulo. Men efter en tids flygning vände flyget plötsligt tillbaka.

”Började bli oroliga”

– Jag märkte att folk började bli oroliga, för vi visste inte vad som hände. Vi fick bara höra att det fanns något litet problem med säkerheten. Sen när vi kom tillbaka till Madrid så flög vi i cirklar över staden i ett tag och landade inte. Då tänkte jag: "Oh, shit. Vad händer?". Men tydligen så släppte planet ut olja. Jag tror det handlade om att de inte kunde landa med full tank, säger 20-åringen till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Sen landade vi lite längre bort på landningsbanan i Madrid så var det fullt med poliser, brandmän och bombhundar. Det var kaos utanför och vi fick sitta kvar. Ingen fick röra på sig. Sen fick vi till slut gå ut och stanna i några bussar. Där fick vi gå runt ett tag och så kom det hundar som luktade lite på en. Det var lite kaos. Men jag tycker ändå flygbolaget hanterade det på ett bra sätt. Vi fick en natt på hotell och nu ser det ut som att vi får åka i kväll istället.

”Ingen är skadad”

Första på marken informerades passagerarna om att flygbolaget fått ta emot ett bombhot.

– Folk var mer rädda när vi landade. När vi var uppe i luften visste vi ingenting, om det handlade om ett bombhot eller så. Vi trodde väl att det kanske var något fel på flyget och tänkte att det inte är så farligt. Men det var när vi landade och det var fullt med poliser och så vidare så började folk undra vad det var som hände. Men jag mår bra och det är ingen som är skadad.