Bekräftat: AIK säljer Bangura

Foto: Bildbyrån
Bangura fortsätter dra in pengar till AIK.
FOTBOLL

AIK säljer Mohamed Bangura.

Klubben bekräftar nu att anfallaren är klar för den storsatsande kinesiska Dalian Yifang.

– Som jag har förstått det är jag den spelare i AIK:s historia som dragit in mest pengar till klubben och det känner jag en stor stolthet över.

I Dalian Yifang finns redan tränaren Mikael Stahre och förre AIK-backen Niklas Backman. Nu ansluter Mohamed Bangura.

AIK bekräftar att de säljer anfallaren till den kinesiska klubben.

– Mohamed är på många sätt en historisk spelare i AIK. Han har bidragit stort både på planen, men också med effekten av de inkomstbringande försäljningar som AIK Fotboll har gjort. Vi önskar honom all lycka i sitt nästa steg i karriären, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

”Kommer alltid vara klubben i mitt hjärta”

Bangura kom till AIK i juli 2010 och såldes sedan till Celtic 2011. I januari 2013 bröt den skotska klubben kontraktet med Bangura. I december 2014 återvände han sedan till AIK.

– AIK kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta och jag är väldigt tacksam över att jag fick komma tillbaka efter att ha spelat i en annan allsvensk klubb innan. Det har varit en härlig säsong i år och jag önskar AIK lycka till under 2016. Som jag har förstått det är jag den spelare i AIK:s historia som dragit in mest pengar till klubben och det känner jag en stor stolthet över, säger Bangura. 

Enligt Expressen förlänger Dalian Yifang med Stahre och värvar även förre Djurgårdslånet Nyasha Mushekwi från sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

Även anfallaren Henok Goitom har lämnat AIK efter säsongsslutet.

FAKTA

Så är läget i AIK:s trupp

TRUPP

Målvakter:

Patrik Carlgren, Kenny Stamatopoulos, Oscar Linnér.

Kommentar:

Här handlar det mycket om huruvida Patrik Carlgren stannar eller inte. Talangen, som var med och vann U21-EM, har många ögon riktade på sig. Kenny Stamatoplous i all ära – men han är ingen förstemålvakt i ett av allsvenskans förmodade topplag.

Backar:

Per Karlsson, Noah Sonko Sundberg, Jos Hooiveld, Sauli Väisänen, Nils-Eric Johansson, Patrick Kpozo, Daniel Sundgren (NY), Haukur Hauksson.

Kommentar:

Fick in Daniel Sundgren som kan konkurrera med ojämne Haukur Hauksson på högerbacken. Patrick Kpozo kan växa in i rollen som reserv bakom "Nisse" Johansson som ofta vikarierar i mitten av backlinjen. Försvinner Per Karlsson behöver en mittback handlas in: David Fällman eller Niklas Backman ligger nära till hands.

Mittfältare:

Christos Gravius, Dickson Etuhu, Ebenezer Ofori, Anton Salétros, Stefan Ishizaki, Johan Blomberg, Niclas Eliasson, William Sheriff.

Kommentar:

Det är knappast stabilt just nu. Ebenezer Ofori kan försvinna när som helst och hans mittfältskollega Dickson Etuhu har varit i klammeri med rättvisan (dock frikänd). Men vad betyder turbulensen för AIK? Anton Salétros är bra och trygg med bollen – men han behöver hjälp. Det känns prioriterat för Björn Wesström att få in en innermittfältare, även om såväl Johan Blomberg som Stefan Ishizaki kan hoppa in och att talangfulle Christos Gravius finns i där bakom. Växlar Eliasson upp 2016?

Anfallare:

Fredrik Brustad, Eero Markkanen (NY), Marko Nikolic.

Kommentar:

Om Eero Markkanen kan ersätta Henok Goitom?

Icke. Det går såklart inte alls. AIK får spela en annan typ av fotboll nästa år. Andreas Alm vill säkert gärna ha in två anfallare till. Tappet av Mohamed Bangura göra att det ser mer än lovligt tunt ut: men nu har de åtminstone pengar att röra sig med.