Uppgifter: AIK vill byta ut Segui

FOTBOLL

Johan Seguis tid som ordförande i AIK kan vara över.

Enligt uppgifter till Sportbladet planerar AIK:s valberedning att rata honom som kandidat till kommande årsmöte.

– Vi får se vad som händer, säger Segui till Sportbladet.

25 februari håller AIK Fotbollsförening årsmöte.

Då kan det komma att bli skiftningar i styrelsen.

Enligt vad Sportbladet erfar kan nämligen klubbens starke man, Johan Seguis, tid som ordförande vara över. Flera av varandra oberoende källor uppger att valberedningen bestämt sig för att inte nominera 48-åringen för ännu ett år som ordförande.

”Så där är det varje år”

– Men så där är det varje år. Det är alltid en ovisshet inför årsmötena och jag påverkar inte själv om jag blir nominerad. Jag har aldrig nominerat mig själv och kommer inte att göra det i år heller, så vi får helt enkelt se vad som händer, säger Segui själv om uppgifterna.

Räknar du med att nomineras?

– Jag räknar aldrig med något. Jag tar det som det kommer.

Men du vill sitta kvar som ordförande?

– Ja ja, absolut. Men som sagt, det är inte mitt beslut. Jag står till medlemmarnas förfogande, sedan får vi se vad som händer.

Det är ändå ganska anmärkningsvärt om en sittande ordförande inte nomineras?

– Vanligtvis blir man det, men det finns inga garantier, säger Johan Segui.

Årsmöte den 25 februari

Han har varit ordförande i AIK FF sedan 2012 och blev förra året ordförande även i AIK Fotboll AB. Enligt Sportbladets uppgifter finns en oro kring Seguis osedvanligt stora inflytande i klubben, vilket ska ligga till grund för valberedningens beslut att inte nominera honom till kommande årsmöte.

Carl Jurell, från valberedningen, är förtegen när han ombeds bemöta uppgifterna.

– Vi är mitt inne i en pågående process vilket gör att jag varken kan dementera eller bekräfta uppgifterna. Årsmötet hålls den 25 februari och den 11 februari kommer vi att presentera de nominerade för våra medlemmar. Innan dess kan jag inte uttala mig.

”Varken säga bu eller bä”

Hur går nomineringen till rent generellt?

– Vad gäller ordförandeposten görs en bedömning från år till år. Övriga styrelsemedlemmar kan ha flera år på sina mandat.

Men oftast nomineras väl den sittande ordföranden?

– Det är brukligt, svar ja. Och så kanske det blir den här gången också. Som sagt, jag kan varken säga bu eller bä i nuläget, säger Carl Jurell.

ARTIKELN HANDLAR OM