Segui ser ut att få kliva av som AIK-ordförande

Foto: PONTUS ORRE
Johan Segui.
FOTBOLL

Johan Segui ser ut att få kliva av som ordförande i AIK:s fotbollsförening.

I stället nomineras Jonny Jergander.

– Nu är det nya tider och då har vi tittat på delvis andra egenskaper, säger valberedningens Mårten Paulsson till fotbollskanalen.se.

För några veckor sedan kunde Sportbladet avslöja att AIK:s valberedning planerade att rata Johan Segui som kandidat till kommande årsmöte.

– Men så där är det varje år. Det är alltid en ovisshet inför årsmötena och jag påverkar inte själv om jag blir nominerad. Jag har aldrig nominerat mig själv och kommer inte att göra det i år heller, så vi får helt enkelt se vad som händer, sa Segui om uppgifterna.

Då sa valberedningens Carl Jurell att de skulle presentera de nominerade den 11 februari. Och som planerat blev det officiellt i dag.

”Ta ny mark”

Segui ser ut att få kliva av som ordförande i AIK:s fotbollsförening. Han är i stället nominerad som styrelseledamot.

– Som person har han många kvaliteter och han har varit stark i sammanhang där det handlar om att "ta ny mark", vilket AIK gjorde inte minst när vi som förening tog ett tydligt ägaransvar i vårt aktiebolag där vi ju har röstmajoritet med våra 51 procent. Men nu är det nya tider och då har vi tittat på delvis andra egenskaper, säger valberedningens Mårten Paulsson till fotbollskanalen.se.

Enligt fotbollskanalen föreslår valberedningen i stället Jonny Jergander.

AIK:s årsmöte hålls den 10 mars.