”Jag mår bra när jag får vara aktiv”

AIK:s Olle Nordin har chattat med läsarna

FOTBOLL

Olle Nordin är ny tränare för AIK.

Här har han chattat med Aftonbladets nätläsare.

Han berättar att de har testat att ha tre forwards på topp och lagt tid på fasta situationer.

Men själv har han inte köpt några AIK-aktier.

Och hur blir det med mustaschen vid SM-guld?

Läs hela chatten här:

Foto: Tommy Mardell
Olle Nordin, tränare för AIK.

Andreas säger: hej olle! som riktigt aikfan undrar jag om du tycker det ser ljust ut för gnaget i år????

Olle Nordin säger: Det tycker jag. Det har blivit ljusare och ljusare. Inte minst beroende på att skadeläget ser bättre ut.

Arne Ahlström säger: Vem tror du gör AIKs första mål i årets Allsvenska

Olle Nordin säger: Tidigare har jag tippat Långås. Nu är det lite känsligt eftersom jag inte tagit ut laget, men han har varit flitig målskytt på träningarna. Sedan får vi se om han spelar på måndag.

JeZzIcA säger: Har Andreas Andersson återhämtat sig ordentligt från sina skador?

Olle Nordin säger: Andreas är i full träning från och med i dag. Han har inte tränat med laget så länge. Nu handlar det om att bedöma om han är redo på måndag, det är fortfarande en öppen fråga.

rydde säger: Blir det kostym eller träningoverall för dig på bänken?

Olle Nordin säger: Jag är van att sitta i overall, jag kommer säkert att fortsätta att göra det.

Dockny! säger: Vem är världens bästa fotbollsspelare?

Olle Nordin säger: Svårt att vara kategorisk. Det finns spelare i olika positioner som har en extrem kvalitet där. Att plocka en klarar jag nog inte.

Chrille säger: Varför skriker du så mycket på matcherna? Du som verkar vara en så lugn människa annars?

Olle Nordin säger: Jag är aktiv på linjen när jag tycker att det behövs förmedlas ut något till spelarna. Ibland känns det långt till pausen och jag vill få ut ett besked till spelarna. Jag mår bra när jag får vara aktiv.

Sulan säger: Morsning Olle, först av allt vill jag önska dig lycka till i årets allsvenska. Men vad jag undrar är att om det blir två forwards på topp mot Malmö eller finns ej den chansen med tanke på skadorna?

Olle Nordin säger: Vi tar tacksamt mot lyckönskningar, det är härligt att få. Det finns goda möjligheter till två forwards. Vi har till och med testat tre på topp, men det är egentligen mest en lek med siffror.

Albin säger: Rakar du av mustaschen om AIK vinner SM-guld?

Olle Nordin säger: Jag har inte ingått ett sådant vad, och jag är nog inte beredd att göra det. Den har hängt med i 30 år, men man ska aldrig säga aldrig...

Aik_Mannen säger: Olle Jag är bara 12 bast skolkade för att chatt me dig jag undrade om du kanske är släkt med Krister Nordin ????

Olle Nordin säger: För det första ska du inte skolka från skolan, sköt dig där. Nej jag är inte släkt med honom.

!!!Gnagarn!!! säger: Hur tycker du att Sharbel Touma, ser ut på matcherna och träningarna ?? Han är ju en underbar spelar, och jag tror han är oerhört viktig för AIK.

Olle Nordin säger: Håller med dig, han är viktig. Touma kan uppträda i en position som breddspelare och genom sin teknik och snabbhet har han spetskvaliteter. Han har varit lite ojämn men har stabiliserat sig och kan få en bra säsong.

Andreas H säger: Har ni tränat in några nyafrisparksvarianter? Dom vi hade i fjol var inte speciellt bra.

Olle Nordin säger: Vi har lagt tid på fasta situationer, både i defensiven och offensiven. Glädjande är att vi gjort många mål och släppt in få. Det finns bra skyttar att ta till vid frisparkar.

Åberg säger: Andreas Alm är ju skadad nu, men vart kommer du att använda honom när han blir frisk? Forward? Mittfältetare?

Olle Nordin säger: I utgångstankarna är han en mittfältsspelare i en offensiv roll. Men precis som Åslund kan han uppträda i flera olika positioner, det är tacksamt för en tränare.

Iron Mike2 säger: Välkommen till AIK , varför har vi så mycket skador ,dåligt tränade eller ?

Olle Nordin säger: Tack för hälsningen. När det gäller skadorna kan jag inte riktigt svara på orsaken till Hochs och Alms skador. Rubarths och Ishizakis skador beror inte på att de är dåligt tränade. Nästa vinter kommer vi att jobba hårt med uppbyggnadsträning.

rajraj säger: Vilken/vilka av de unga spelarna har sett het ut/ får sitt genombrott i år ?

Olle Nordin säger: Vet inte var gränsen för ung går, men Sharbel har sett intressant ut. Ishizaki såg spännande ut fram till skadan, och jag är säker på att han kommer tillbaka. Det är många som ser intressanta ut i laget.

Albin säger: Vem är den bästa spelaren du tränat?

Olle Nordin säger: Under landslagstiden hade jag väldigt många bra spelare. Som lagtränare Ronny Johnsen som nu är i Manchester United. Han var redan då en komplett och duktig spelare.

olle lover16 säger: tjena olle!först vill jag säga lycka till oxh jag ser fram emot en säsong med dig som tränare.min fråga är:vilka ser du som största konkurrenterna i årets allsvenska????tacksam för svar!

Olle Nordin säger: Tack för lyckönskningen. Jag känner mig välkommen. Jag tror som många andra att Helsingborg och Halmstad också är tunga kandidater till SM-guld. Personligen är jag dessutom nyfiken på Elfsborg efter deras fina avslutning förra året.

Åberg säger: vem är förstemålvakt?

Olle Nordin säger: Just nu är Daniel Andersson förstemålvakt. Dime har opererat en ljumske och har sedan haft lite småskador. Jag hoppas Dime blir helt återställd, då har vi härlig konkurrens även på den platsen.

Albin säger: Har du investerat i några AIK-aktier?

Olle Nordin säger: Nej, det har jag faktiskt inte. Det beror inte på att jag inte tror på laget eller företaget, utan på att jag inte hunnit tänka på min privatekonomi.

Johan GBG säger: tjennare olle du är min favorit trännare genom tiderna har du inspererats själv av någon?

Olle Nordin säger: Jag tror att man hela tiden inspireras av de man har i sin omgivning. Allt från tidiga ungdomstränare till seniortränare. Men Svennis inträde i Göteborg och det han stog för lyfte en som fotbollsspelare.

Bosse säger: vilken spelare har överaskat mest på dig

Olle Nordin säger: Jag tycker att en spelare som sällan nämns, David Ljung, har under försäsongen klivit fram och gör ett stort jobb i det tysta. Det har varit glädjande att se honom uppträda.

xrister säger: På första grusträningen var det ca 150 pers och kollade(däribland jag själv)...hur kändes det?

Olle Nordin säger: Både då och sedan dess har det varit fantastiskt att se det enorma engagemang som är runt den här föreningen. Över 7000 på cupfighten mot Assyriska, det är enastående. En av orsakerna till att jag tog jobbet är just stödet, det betyder oerhört mycket

Henke säger: Vem tar SM-guld?

Olle Nordin säger: Vi blir några lag som slåss om det. Vi komemr att vara bland dom, självklart tror jag att vi kommer att blanda oss i den striden. Men som jag sagt tidigare är det många som vill blanda sig i. Vårt mål är spel i Europa.

Olle Nordin säger: Jag får tacka alla på Råsunda under cupmatchen och som hälsade mig välkommen till Råsunda. Det var en härlig känsla som gav rysningar. Jag hoppas många av läsarna ser oss - både hemma och borta.

Moderator säger: Då tackar vi Olle Nordin för dagens chatt.

ARTIKELN HANDLAR OM