”Man får inte chansen, man tar den!”

Ole Mörk, tränare för Trelleborg, chattade med nätläsarna

FOTBOLL

Ole Mörk är Trelleborgs nye tränare. Han är färsk från Danmark.

Andan är positiv. Han tror på seger inför varje match.

Och han anser inte att någon spelare kan få chansen. Spelarna får ta chansen själva genom att visa upp sig.

Om du vill veta hur det är med sex före match...

...läs hela chatten här:

(Tänk på att hyfsad på danska är ett mycket positivt ord!)

Ole Mörk säger: Okej, nu tror jag att jag är redo!

Rydde säger: Ser lite mörkt ut för Trelleborg i år, håller du med?

Ole Mörk säger: Nej, det gör det bestämt inte. Det ser mycket ljust ut. Vi har jobbat hårt i tre månader. De sista matcherna mot Landskorna, Helsingborg. Var vi 100-procentiga.

kockis säger: Hej Ole! Jag har en liten fråga....kommer Björn Levin få nån chans i år?

Ole Mörk säger: Som jag brukar säga till alla - även spelarna: Man får inte chansen, man tar den! Om man tränar bra och visar sig då kommer man in i första laget.

Roberth säger: Vem kommer att vara Trelleborgs ess i rockärmen denna säsong?

Ole Mörk säger: Ja, vi har två tre olika spelare. Ronnie Petterson från Danmark, Markus som tyvärr har varit skadad i en lång period. Jens Slott en ung kille. Till slut en kille som heter Douglas Andersson som har varit mycket skadade. Så många unga, annars de gamla välkända namnen.

totte säger: vad anser du är er starkaste del i laget?

Ole Mörk säger: Om man tar utgångsläget i försäsongen så är det försvaret. Och det kommer det vara även under säsongen. Sen har vi en bra lagkänsla. Vi är ett fysiskt starkt lag. Vi är bra på fasta situationer. Men vi ska utveckla den offensiva biten.

Lund säger: Vilka är de största skillnaderna mellan Sverige och Danmark?

Ole Mörk säger: Det är lite svårt när man bara har varit här i tre månader. Men kanske i Sverige spelar man kanske lite mer strukturerat - man har fasta positioner. I Danmark har man framför allt i det offensiva spelet friare spel. I Danmark ifrågasätter man tränaren. I Sverige gör man allt vad man blir tillsagd.

TFF regerar! säger: Visst kommer TFF att slå MFF varje gång dom möts?

Ole Mörk säger: Det är lokalderby - och där är det mycket svårt att förutspå favoriter. Men Malmö har en större press på sig. De ska komma tillbaka till toppen... Jag tror att vi har bra möjligheter att slå dem.

malmö ff säger: vem ska ni ha som förste målvakt i år?

Ole Mörk säger: Om inte Paul Lundin blir skadad blir det han. Han gjorde en bra säsong förra året. Även om han är en older guy så har han hyffsad kvalitet.

Dockny! säger: Vem är världens bästa fotbollsspelare? Eller finns det någon du beundrar extra mycket?

Ole Mörk säger: Där fins två killar: Zenedine Zidane och Figo. Då två killarna har enligt min uppfattning de bästa offensiva kvaliteterna. Även om de är de största stjärnorna är de fortfarande lagspelare.

charlotte säger: Hej Ole! Hur laddar ni upp nu, inför premiären?

Ole Mörk säger: Vi har vunnit den första matchen mot Landskrona. Vi har gott självförtroende inom laget. Även om pressen varit kritisk har vi haft en känsla av att vi jobbat åt rätt håll. Vi spelar den första matchen på hemmaplan, så vi är 100 % laddade - det kan jag garantera!

grahne säger: har du premiärelvan klart för dig nu eller alla pusselbitar har inte fallit på plats än?

Ole Mörk säger: Jag har premiär laget redo. Men jag är inte 100% om jag vill avslöja det här. Men det blir inte så många förändringar jämfört med matchen mot Landskrona.

ronny säger: Får dina spelare ha sex dagen innan match???

Ole Mörk säger: Det hoppas jag! Det är mycket viktigt att man lever ett så normalt liv som möjligt. Jag tycker att det är bättre att somna tillsammans med min fru! Jag tror man får fler krafter då!

mikk säger: Vem fruktar du mest...Malmö eller Helsingborg??

Ole Mörk säger: Jag har aldrig under mina många år som tränare fruktat något lag. Men vi har samma respekt för Malmö som för Helsingborg. Man ska ha respekt aldrig rädsla för något lag. Jag tror allt är möjligt inom fotboll! Jag tror alltid vi kan vinna - varje gång

kalle säger: Vem är allsvenskans bäste spelare?

Ole Mörk säger: Nu har jag inte sett alla killarna i aktion. Jag har enbart sett Trelleborgs matcher på hemmaplan. Men efter tidningarna och tv så finns det många hyffsade spelare. I Elfsborg: Svensson och Berglund är jättebra spelare. Helsingborg: Eklund och Metsovac. Selakovic har gjort bra ifrån sig. Markus Allbäck har gjort bra. Santos.. Men jag har inte sett alla.

SvenskaFans säger: Den danska maten är känd här i Sverige för sina goda smak, vad tycker du om den svenska maten? T.ex. Ärtsoppa med fläsk? *ler*

Ole Mörk säger: Jag tycker nok att om jag skulle välja skulle jag välja den danske mat. I min privata våning åter vi mycekt italienska, spanska och japanska rätter. Det svenska köket har inte första priorietet.

chrille ::P säger: vilket lag vinner allsvenskan?

Ole Mörk säger: Fyra lag... Men Helsingborg! Men det blir tuff konkurrens. Halmstad, Göteborg... Det finns lag som kommer överraska och andra som man blir besviken över! Jag vill inte säga vem som ramlar ur. Men det blir inte TFF!!

Moderator säger: Vi tackar Ole för att han svarade på frågorna och önskar TFF lycka till.

Ole Mörk säger: Jag är mycket nöjd med den mottagning jag har fått som ny utlänning - även om det inte är så långt mellan Danmark och Sverige. Jag blev jättefint mottagen - även hos pressen! Det tar ett tag att aklimatisera sig.