”Känns lite som öststat”

Trelleborgs Jens Svensson om Vångavallen

FOTBOLL

TRELLEBORG

Vångavallen.

Ett skällsord i svensk fotboll.

Vångavallen rustas upp och får en ny läktare i vår.

En överlägsen majoritet av allsvenskans spelare tycker att Vångavallen är en av jordens tråkigaste platser att spela fotboll på.

Förmodligen finns det även en och annan i TFF-truppen som plitat ner ett kryss för alternativet Vångavallen som Sveriges tristaste arena i Sportbladets undersökning.

- Självklart har det inte varit den mest attraktiva arenan och jag röstade nog också på den när jag spelade i Öster, säger Trelleborgs mittfältare Jens Svensson.

Vad är så trist här?

- Det är rätt tråkigt. Känns lite som öststat. Ingenting bakom målen. Löparbanor. Ödsligt. Det blir ingenting av den stämning som det blir på många andra arenor, men sen är det ofta att om man fått den förutfattade meningen tycker alla likadant.

Någon fördel att det är tråkigt i Trelleborg?

- Ja, det tycker jag. Framförallt psykologiskt. Dom andra säger "fan, nu ska vi ner till Trelleborg och möta dom där" då har dom en negativ inställning när de går in på planen. Jag tror faktiskt att det gör en hel del.

Då är det ju dumt att bygga om den?

- Nej, det tycker jag inte. Fotbollsmässigt och för publiken i Trelleborg och för alla andra kommer det att bli jädrigt fräckt.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM