Baxter bänkad - även i MFF

”Det är en del av mitt jobb”

FOTBOLL

MALMÖ

Ny säsong, ny stad, ny klubb, men...

...bänken väntade även i Malmö FF.

- Det är en del av mitt jobb, säger målvakten Lee Baxter.

Lee Baxter.

Malmö satsar på rutinerade Jonnie Fedel mot AIK i kväll. Men Baxter, som tecknade ett treårskontrakt med klubben, misströstar inte.

- Jag kan inte hänga med huvudet. Jag och Jonnie har snackat mycket om konkurrensen och försöker få ut det bästa av varandra. Vi är två professionella målvakter och den stämningen sprids i laget. Jag respekterar tränarens val, säger 24-åringen.

Efter tre år bakom Mattias Asper och Daniel Andersson i AIK (åtta matcher på tre år) flyttade han söderut för att påbörja den långa vägen mot sina drömmars mål - skotska landslaget.

Skadade sig på lägret

Lee Baxter fick spela de första träningsmatcherna men skadade sig under träningslägret i La Manga.

- Jag slog lillfingret ur led och missade två veckor och de senaste dagarna har jag ätit penicillin för en inflammation. Det var psykiskt jobbigt att ta ett steg tillbaka även om jag fick mycket stöd av de andra grabbarna, säger han.

Men din chans kommer?

- Eftersom vi har stått i varannan match är det svårt att veta hur klubben tänker, men jag har inte kommit hit för att sitta på bänken. Det var därför jag bytte klubb, säger Lee Baxter.

- Både han och Jonnie har sett bra ut på försäsongen. De är väldigt jämna. Vi har angenäma problem, säger tränaren Michael Andersson.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM