Mattias cykelspark frälste Norrköping

"Jag har nog aldrig gjort ett snyggare mål"

FOTBOLL

TRELLEBORG. En enda riktigt bra prestation fick vi se på Vångavallen - Mattias Flodströms underbara segermål.

- Har nog aldrig gjort ett snyggare mål. Konstmål är inte min grej...

Mikael Blomberg stack loss på ett inkast och lyfte in bollen från kortlinjen. Bollen kom högt och lite snett bakom Flodström som kastade sig och klippte till med en cykelspark upp i nättaket bakom chanslöse Pål Lundin i Trelleborgsmålet.

- Jag hoppade upp och klippte till. Mycket handlar om tur. Försökte en likadan mot Elfsborg men det blev en riktig sorkträff. Bollade småstudsade utan fart mot mål.

Sköt för hårt

Sorkträff var ordet och det var just vad Mattias hellre hade fått än den kanon han fick iväg rakt på Pål Lundin i Norrköpings näst bästa chans.

- En snedträff hade varit bättre.

Nu fullföljde Mattias Flodström på returen och rakade till sist bollen i mål, men domaren underkände. Kanske inte helt riktigt. Pål Lundin hade inte kontroll över bollen, möjligen kan man säga att Mattias fick med sig den med hjälp av vänsterarmen.

- Jag tycker såklart att det borde godkänts men det spelar ingen roll när vi vunnit.

"Vi tappade fantasin"

För tre säsonger sen var Norrköping höstens lag med positiv rolig och vinnande spel. Därför blev förra säsongen en besvikelse.

- Vi tappade fantasin och slutade att vara kreativa på planen. Förhoppningsvis kommer vi igen i år. Vi har många kreativa spelare, säger Mattias Flodström.

Jodå, men då får de prestera mer än som bjöds på Vångavallen.

Gjorde elva mål i fjol

Stefan Alfelt