Zlatan given - och här är fler som platsar i Blågults trupp

FOTBOLL

HELSINGBORG

In i truppen till nästa veckas landskamp mot Schweiz kom naturligtvis underbarnet Zlatan Ibrahimovic.

In i truppen kom också, inte lika självklart, Evertons Niclas Alexandersson.

Återstår nu tre namn till 20-mannatruppen.

De tas ut först i morgon, och om våra förbundskaptener med detta ovanliga tillvägagångssätt varit ute för att reta eventuella kandidater, så har man tydligen lyckats.

Att döma av matchen Helsingborg-Djurgården"

Bäst i den match som Helsingborg här på Olympia vann med 1-0 var nämligen Jozo Matovac. Segerskytt var Christoffer Andersson.

Alltså två av de fem spelare från senaste VM-kvaltruppen mot Makedonien och Moldavien som inte direkt befunnits värdiga denna gång.

De tre övriga: Halmstads Stefan Selakovic, som specialgranskas av Lennart Ljung på Örjans vall i kväll mot IFK Göteborg, och de båda Bröndby-proffsen Mattias Jonson och Magnus Svensson.

Två av dessa fem "måste lämna båten".

Ytterligare en om Söderberg och Lagerbäck i sista stund skulle tänka om i fallet med Hansa Rostocks just nu mycket lyckosamme mittfältare Marcus Lantz. Men i så fall borde väl Hansa-mannen funnits med redan vid gårdagens presentation"

Tänker de damma av Kåmark?

Eller om man kanske anser det dags att damma av 32-årige Pontus Kåmark, som nu för första gången sen han kom åter till Sverige är ordinarie i sitt klubblag.

Mattias Jonson har haft känning av en lårskada men spelade ändå mer än halva matchen mot Odense i helgen, och nog vore det väl ett mycket märkligt sätt att belöna Mattias för det han gjorde i Chisinau med att nu ställa honom utanför till och med en 20-mannatrupp.

Minns att det var Mattias som på högerkanten arbetade fram den boll som han sen serverade Marcus Allbäck och som gav 1-0-målet.

På Olympia i Helsingborg gav både Jozo Matovac och Christoffer Andersson svar på tal på sina eventuella petningar och förbundskaptenernas utsända "öga", Roland Andersson, hade säkert bara positivt att berätta.

Christoffer Anderssons segermål var en praktpärla med vänstern på halvvolley, och Jozo Matovac hade några svindlande eleganta brytningar i Glenn Hysén-stil.

I landslaget har Jozo svårt att underordna sig Patrik Andersson. Han är inget riktigt bra komplement; snarare "Bjärreds" ersättare på bänken.

Helsingborg vann till slut välförtjänt efter en match där lagen hade varsin halvlek.

Under första fem minuterna växlade lagen chanser, men därefter kontrollerade Djurgården skeendet under resten av första halvlek.

Djurgården visade då, som Helsingborgs-tränaren Nanne Bergstrand efteråt uttryckte det, "stort mod i sitt spel".

Det var 3-4-3 vilket ju inte bara betyder full-fart-framåt utan också ger ofantliga kontringsmöjligheter för motståndarna. Därigenom också en rolig och situationsrik match.

Djurgården verkar sakna tyngd framåt

Den elegante lille teknikern Abgar Barsom dirigerade så länge han orkade, till höger rann Stefan Bärlin fram som bara han kan, och till vänster försökte Markus Karlsson i samma tempo, vilket gjorde att Helsingborgs normalt offensiva ytterbackar inte alls kom framåt.

Ändå verkar Djurgården i år sakna tyngden framåt. Johan Wallinder väger för lätt, och Stefan Rehns allsvenska återkomst var mer långsam än lyckad, men vi ser ändå fram emot helgens möte på Stockholms Stadion: Djurgården-Malmö FF.

Till sist: med Niclas Alexanderssons hyfsade vänsterfot tillbaka i landslaget ser det ut som om vi kan få en backlinje från höger: Kalle Corneliusson-Patrik Andersson-Olof Mellberg-Niclas Alexandersson.

Tack för den!