Sluta gnäll på Mild

Vårt behov av hackkycklingar verkar vara outtömligt

FOTBOLL

Omgång två spelades i fredags, måndags, tisdags, onsdags och redan i morgon är det dags för inledningen av tredje kapitlet av allsvenskan i fotboll.

Strålande tider - härliga tider. Fotboll ska spelas mycket och ofta.

Foto: PETER WIDING
BEHÖVS I ALLA LAG En av allsvenskans bästa förra året och en fin säsongsupptakt. Håkan Mild förtjänar bara beröm, skriver Sportbladets krönikör.

Att sprida ut omgångarna över veckans alla dagar är det smartaste fotbollförbundet har gjort på år och dag.

För vem kan värja sig när Zlatans, Källstöms och Svenssons trollkonster trycks in i ens medvetande så fort man slår upp en tidning eller knäpper igång en radio eller tv?

Kan sen landslaget inte bara fortsätta att vinna utan även hänga på och spela lite kul också vore lyckan fullständig.

Varför gnäller alla om Håkan Mild?

Karlen var bra mot Halmstad men han var en av allsvenskans bästa spelare även förra året. Förmodligen seriens för sitt lag mest värdefulle spelare.

"Minns ni Mats Gren?"

Bara för att han inte trixar runt som Zlatan Ibrahimovic eller gör kanonmål som Anders Svensson ska inte Milds kvaliteter underkännas.

Han är en spelartyp som behövs i en landslagstrupp där olika alternativ måste finnas tillgängliga, utan att han för den skull ska vara given på planen.

Vårt behov av hackkycklingar verkar outtömligt. Ni minns väl tjatet om att Mats Gren alltid kom med i landslagstruppen.

Sen var det Magnus Erlingmark som fick skit för att han tackade ja varje gång som en förbundskapten tyckte han var värd att få vara med.

Tro mig, även efter Håkan Mild kommer det att dyka upp någon som vi kommer att älska att hacka på.

Håll koll på IFK Göteborg förresten. Stabil inledning och snart är fjolårets tiomålsskytt Tomas Rosenkvist tillbaka i fullt spelbart skick. 2001 kan bli säsongen då det äntligen vänder igen för Blåvitt.

Annars är det som vanligt i starten på en allsvenska. Otippade lag ligger i topp och tippade topplag sladdar med ordet kris hängande som ett hotande åskväder över huvudet.

AIK gör inte mål. Det kommer man snart att börja göra.

Halmstad vinner inte. Det kommer man snart att börja göra.

Helsingborgs spel sviktar. Det kommer det inte att göra länge till.

Vänta och se i morgon och på söndag i en ovanligt tät omgång men det är bara för att det är landskamp. Sen är vi tillbaka i gamla hjulspår igen med matcher åtminstone tre dagar i veckan. Underbart, som en känd förbundskapten brukar utbrista.

Omgångens…

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM