Rejäl utdelning för Halmstad

Halmstad vann över Elfsborg med 5–0

FOTBOLL

Tre försvarsmisstag på sju minuter, 3-0 till Halmstads BK och dagen var förstörd för Elfsborg på Örjans vall.

Mästarlaget vann till slut med 5-0 (3-0).

- Visst är fotboll ett konstigt spel. Här spelar vi hyfsat i 180 minuter, mot Häcken och IFK Göteborg och gör bara ett frisparksmål. Sedan spelar vi sämre i början mot Elfsborg och gör tre mål, skrattar Stefan Selakovic.

För det var den petade landslagsmannen som visade vägen.

Visserligen gjorde Fredrik Gustafson 1-0 i 38:e minuten sedan han fräckt tagit bollen av Martin Strömberg direkt på Johan Wilands dumdristiga utkast.

Men det var Selakovic som själv gjorde 2-0 på volley tre minuter senare sedan Kristoffer Arvhage halvmissat brytningen av Robert Anderssons direktskarv och det var Selakovic som ordnade straffen fram till Tommy Jönssons 3-0 sedan han grundlurat den återigen olycklige vänsterbacken Martin Strömberg.

- Det känns oerhört tungt - nästan så att man funderar på att lägga skorna på hyllan. Jag menar, det är en besynnerlig match där vi har kontroll på den fram till 0-1. Men sedan rasade allting samman, suckar Elfsborgs tränare Bengt-Arne Strömberg som på grund av skador hade tvingats möblera om ordentligt i västgötarnas backlinje.

Det märktes.

Sårbart bakåt

Även om Elfsborg ute på planen var väl så bra som Halmstad med sitt kvicka passningsspel så var Boråslaget ständigt sårbart bakåt där Robert Andersson och Stefan Selakovic med sina löpningar rev upp stora hål när hemmalaget efter paus mer motiverade sin ledning.

- Elfsborg bjöd oss på bollinnehavet, men när vi inte fick någon rörelse i spelet utan boll blev det till slut frusterande. Därför kom målen väldigt psykologiskt för i andra halvlek tycker jag att vi spelade betydligt bättre, analyserar HBK-tränaren Tom Prahl.

Som då fick se den tilltagsne debutanten Martin Ekström efter en styrning i stolpen senare iskallt chippa in 4-0 (80) och Robert Andersson på övertid fastställa slutresultatet till missvisande 5-0.

Retroaktiv utdelning

- Det känns surt att förlora så stort när vi spelmässigt med tanke på alla skador gör en riktigt bra match, anser B-A Strömberg.

Kollegan Tom Prahl nickar instämmande:

- Jo, det känns lite konstigt att vinna så stort. Men nu fick vi retroaktiv utdelning efter alla missade chanser mot Häcken och Göteborg.

TT