Majstorovic bäst när MFF utklassade Djurgården

FOTBOLL

STOCKHOLM

Det snackades om Zlatan innan matchen mot Djurgården.

Efteråt var det mest Daniel.

Mittbacken Majstorovic låg bakom två av Malmös mål på Stockholms Stadion.

- Det här stärker självförtroendet, säger Majstorovic efter segern med 4-0 (1-0).

Förbundskapten Lars Lagerbäck var på Stockholms Stadion för att kolla på Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic var bra. Men Majstorovic var ännu bättre och överglänste Zlatan.

- Daniel var strålande i dag, sade Malmös tränare Michael Andersson.

Majstorovic var också mannen bakom MFF:s ledningsmål.

Den granithårde mittbacken bröt ett Djurgårdsanfall på egen planhalva, drev upp bollen ett 20-tal meter innan han smekte fram en underbar passning till nye nigerianen Peter Ijeh. Ijeh avslutande nästan lika snyggt genom att skicka in ledningsmålet i nättaket, otagbart för hemmamålvakten Rami Shaaban.

- Jag spelar mitt spel och försöker gå framåt ibland. Men det får inte bli för många sådana där ruscher - då orkar man inte, säger Majstorovic.

Ny attack gav straff

Men mittbacken orkade med en ny rusch i slutminuterna. Efter ännu en resolut brytning på egen planhalva satte Daniel fart framåt. Och hans attack slutade inte förrän i straffområdet där han bringades på fall av Patrik Eriksson-Ohlsson.

Rött kort för Eriksson-Ohlsson och straff för Malmö - som Erik Johansson förvaltade väl.

Slutresultatet 4-0 var en gruvlig revansch för 1-6-nederlaget från mötet i superettan i fjol.

- Det är speciellt för mig att vinna här på Stadion. Jag räknar mig själv som stockholmare, säger den stockholmsfödde 24-åringen med Övergran som moderklubb och med spelarmeriter i Brommapojkarna.

I fjol gick han under uppmärksammade former från Västerås till Malmö. Den här säsongen har han redan växt ut till en jätte i Malmöförsvaret och är den största anledningen till att serieledande MFF ännu inte släppt något mål.

Ytor åt Ijeh

Zlatan då?

Djurgårdens försvar hade innan matchen bestämt sig för att stoppa Ibrahimovic. Det, i kombination med hemmalagets hyperoffensiva spelsystem, gav stora ytor åt anfallskollegan Peter Ijeh.

I mitten av andra halvlek fick han ha bollen i lugn och ro på Djurgårdens planhalva och slog en snygg krossboll till vänsteryttern Joseph Elanga.

Kamerunfödde Elanga vann lätt en närkamp mot Nicklas Rasck och kunde sedan lugnt och säkert rulla in 2-0 i den 68:e minuten.

Mål av Zlatan

Förra gången Ibrahimovic spelade på Stockholms Stadion blev han utburen på bår i den 78:e minuten vid ställningen 0-6. På lördagen linkade Zlatan av efter 72 minuter. Då hade han gjort ett nytt fenomenalt mål och hans MFF ledde med 3-0.

Zlatans 3-0-mål kom efter en dribblingsuppvisning i den högre skolan. Han snurrade sig förbi tre Djurgårdare innan han med vänsterfoten placerade bollen utom räckhåll för Shaaban.

Målet kom minuten innan han gick av på grund av andnöd.

- Det är ingen fara. Jag fick bara lite kramp i magen, försäkrar Zlatan.

Smarta Malmö vann rättvist mot omständliga Djurgården, men 4-0 var siffror något i överkant.

- Det var som vi spelade "kvadraten" och Malmö bara väntade ut oss. Vi var alldeles för omständliga och Malmö kontrade sönder oss, sade Djurgårdens tränare Sören Åkeby.

Lars Markusson/TT