Lyckad operation för Svensson

Landslagsstjärnan: Ingen fara med VM-kvalet

FOTBOLL

Fotbollssverige fick lite skrämselhicka efter landskampen mot Schweiz -tvåmålsskytten Anders Svensson hade åkt på en knäskada.

Men operationen gick väl.

- Det gick jättebra, säger han till TT.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Första gången han opererades.

Anders Svensson opererades på Östra sjukhuset i Göteborg på lördagen.

- Det är en inslagen meniskskada som är borttagen. Allt ser fint ut. Det finns ingen skada på något annat. Inget korsband eller ledband och det är ju skönt.

Nu kan han så smått komma igång igen.

- Det blir väl motionscykel på onsdag, konstaterade han efter operationen.

När börjar du träna?

- Det vet jag inte. Det beror på hur det läker, kan kanske ta tre veckor.

Några matcher ryker i vart fall.

- Jag kommer att missa kvartsfinalen i Svenska cupen på torsdag, och minst en, kanske ett par, allsvenska matcher.

Är VM-matcher i fara?

- Nej, jag lär vara tillbaka i träning ett tag innan. Sedan får man ju se hur man känner sig i form efter en sådan här sak. Jag har aldrig opererat mig innan, så jag vet inte. Men det ska nog inte vara någon fara med skadan i alla fall.

Det var när Anders Svensson med vänsterfoten gjorde sitt andra mål i 2-0-segern i onsdags kväll mot Schweiz, som det small till i högerknät.

- Jag tänkte väl inte så mycket på det först, det knakade till och jag kände att det gjorde lite ont, men inte så vansinnigt ont, utan det släppte. Jag gick ut och kylde lite men vi hade ju gjort alla byten så jag gick in igen. Då knakade det till igen och då gjorde det riktigt ont - och då blev jag verkligt orolig.

Nu slutade det på sjukhus i Göteborg. Vad tänkte du när du rullades in till operationen?

- Jag tänkte inte så mycket. Jag pratade mest - jag brukar göra det när jag blir lite nervös. Men läkarna och sköterskorna är skickliga och allt gick väl.

Inget eget fotbollsspelande, men fotboll blir det ändå.

- Jag ska återhämta mig lite, ligga i soffan och titta på lite fotboll. Mitt favoritlag Liverpool spelar ju i eftermiddag, så det kommer jag säkert att titta på, sade Anders Svensson efter lördagens operation.

TT