"Bara sittplatser kommer att göra Idrottsparken till en död arena"

FOTBOLL

Äntligen tak på norra stå!

Efter 98 års väntan kommer Sundsvallspubliken äntligen att kunna se en fotbollsmatch utan att vara rädd för att bli blöt, för till söndagens match mot Trelleborg kommer äntligen större delen av publiken att finnas under tak.

IP i Sundsvall genomgår just nu en ansiktslyftning modell större.

Sundsvalls kommun, Norrporten och EU går gemensamt in med totalt 165 miljoner kronor.

Förutom läktare kommer det att bli restauranger och kommersiella lokaler på totalt 9 000 kvm, den största hyresgästen IF Skadeförsäkring kommer att flytta dit med 250 anställda.

Nya IP kommer att invigas 2002.

Men nu är det tydligen så att EU bara går in med pengar om det blir sittplatser. Vilket innebär att nya IP bara kommer att kunna ta 8 000 åskådare, alla sittande.

Så nu när de trogna IP-besökarna äntligen får tak över huvudet så kastas ståplatspubliken ut!

Nu under byggnationstiden så har man byggt en provisorisk ståplats på norra som tar 1 700 personer, men den kommer troligen att försvinna till nästa säsong.

Och försvinner den är jag rädd att den stämning som Patronerna har byggt upp under de senaste åren försvinner, och då blir IP återigen en död arena.

Nej, vill man att publiken skall leva sig med i matcherna kan man inte ha en massa slipsnissar som tar alla de bästa platserna samtidigt som de verkliga supportrarna i Patronerna blir undanskuffade till en plats bakom målet.

För idrott ska ses stående!

Patrik Swärd