"Det är roligare att läsa det subjektiva - det blir inte utslätat"

FOTBOLL

Alla vet hur det är på ståplats: en massa, i våra ögon, idioter som står och snackar skit. Samma sak på puben efteråt. Diskussionernas vågor går höga, och den som inte skriker tillräckligt högt får inte en syl i vädret. I tidningarna skrivs massa dynga och på tv, ja, ofta undrar jag om de ser på en annan match än jag själv.

Allt är mycket frustrerande för oss lugna, analytiska och känsliga själar. Vad göra?

Givetvis ger man ut ett fanzine. I Malmö fanns det, bland flera andra, för några år sedan en publikation som hette Bosse & Krister, fullmatad med relevanta analyser och åsikter. Just det faktum att subjektiviteten kommer till så klart uttryck gör fanzinen till oändligt mycket intressantare läsning än den förment objektiva, av nödtvång utslätade dagspressen där man är tvungen att ta skilda hänsyn.

Vi som ger ut 70/70 (70 % fotboll, 70% musik) har till vår glädje sett att vi till viss mån lyckats fylla det tomrum som skapades när Bosse & Krister la ner sin verksamhet för några år sen.

Givetvis tycker många att vi skriver en massa dynga, vilket står dem fritt, det är liksom hela poängen, inte nödvändigtvis den att skapa något slags debatt som det alltid talas om nuförtiden, utan att få framföra sin åsikt, ocensurerad och oemotsagd. Hellre tio artiklar som tar ut svängarna ordentligt än ännu en rekorderlig, korrekt blaha-upplevelse.

Jag hoppas att ni som läser det här låter er inspireras och sätter igång att ge ut egna fanzines, det är faktiskt inte särskilt svårt. Allt man behöver är en billig dator med ett passande program, lite tålamod och mycket hjärta. Då kan man inte misslyckas.

Magnus Aulin