"Vi vet att vi retar många i Stockholm"

FOTBOLL

Det ter sig för många väldigt underligt att det existerar en aktiv supporterklubb för IFK Göteborg i Sveriges huvudstad.

Detta faktum kan jag tänka mig verkar lika udda som att påven skulle bosätta sig i Bagdad och predika evangeliet. Änglar i helvetet, ja kalla det vad ni vill.

Hatkärleken mellan vissa klubbar i Göteborg och Stockholm har väl aldrig varit större än nu?

För drygt tre år sedan startades ändå en filial till Supporterklubben Änglarna i Stockholm och sedan dess har mycket hänt och många kontakter skapats inom det nätverk det utvecklats till.

Framför allt tror jag supportrar runtom i Stockholm höjer på ögonbrynen då vi finns med och dyker upp i olika sammanhang. Vi vet att det retar många men samtidigt välkomnas vi av den stora massan.

Vi är helt enkelt den fjärde supportergruppen i Stockholm i dag. Kärleken till sitt lag ändras inte beroende på var du befinner dig.

Jag skulle vilja avfärda alla inbecilla påhopp om att vi skulle vara en grupp bestående av till 100 procent infödda stockholmare som då och då tar på sig blåvita matchtröjor.

Jag vill påstå att av dom cirka 250 medlemmar vi räknar in så är 80 procent födda inom 031-området. Övriga har förstått att IFK Göteborg är klubben som givit och kommer att ge mest!

Supporterklubben Änglarna växer och folk söker sig till oss i Stockholm för att få information och för att dom vill deltaga. Vi försöker samla intresserade Blåvittfanatiker i Motala, Katrineholm, Uppsala, Norrtälje, Enköping och Örebro. Planer finns att aktivera och engagera folk på sina orter för att på så vis få snöbollen att rulla även där.

Bjarne Berntsson