"Vi gör en hemmamatch av HBK borta"

FOTBOLL

1959 var året då Fidel Castro tog makten på Kuba, Buddy Holly och Ritchie Valens valde fel flyg och störtade i Iowa.

Det var året då Ingemar Johansson blev världsmästare på Yankee Stadium och HIF vann med 4-2 på Örjans vall mot Halmstad BK.

Mycket vatten har runnit under många broar sedan dess. Ingo är numera pensionär, nya tonårsidoler har kommit och gått, men faktum kvarstår: Örjans vall är lika svart som Kuba är rött! Vi har inte vunnit i Halmstad på 42 år!

Varför segrar HIF alltid mot HBK på Olympia för att sedan åka på stryk på Örjans vall? Idrottspsykologi är ett knepigt ämne.

Vi i Kärnan har kommit på knepet. Vi gör helt sonika en hemmamatch av HBK borta. Det kan inte gå fel.

O"Learys Pub i centrala Halmstad är samlingspunkt för alla supportrar. Dit kommer Kärnans bussar på vilka biljetterna kostar 20 kronor (lokaltrafikspriser, det är ju hemmamatch).

The Red Stripe Skankers spelar på plats och priset på dryck skall vara reducerat! Med "Torsk på Tallin"-ord: "Som hemma fast annorlunda". Givetvis är bilande supportrar välkomna till puben för uppvärmning.

Kärnan har tömt sin kassa för att göra detta möjligt. Vi vill därför ta tillfället i akt och höra oss för om någon/några rödblå företagare känner sig manade att fylla våra hål, så att en sådan här resa inte blir en engångsföreteelse. Kontakta oss via hemsidan www.hif.se/karnan. Tack på förhand.

Efter den spelmässiga uppvisningen mot Elfsborg senast borde tre pinnar inte vara omöjligt.

Rade och Alvaro från start och 42 års pina är till ända.

Tomas Nilsson